Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η Shell ξεκίνησε την παραγωγή σε νέο πεδίο στον Κόλπο του Μεξικού

Από το worldenergynews.gr
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής στο πεδίο του Kaikias στον Κόλπο του Μεξικού, περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Η παραγωγή από την υποθαλάσσια ανάπτυξη βαθέων υδάτων, η οποία θα φθάσει τα 40.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα, έρχεται μετά την μείωση του κόστους από την Shell κατά περίπου 30%, για να μπορέσει να αποφέρει κέρδη κάτω των 30 $ το βαρέλι.

"Πιστεύουμε ότι ..
το Kaikias είναι η πιο ανταγωνιστική ανάπτυξη στον Κόλπο του Μεξικού και ένα πρωτότυπο παράδειγμα των ευκαιριών για βαθύ νερό που είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με την τεχνική μας τεχνογνωσία και την κεφαλαιακή μας πειθαρχία", δήλωσε ο Andy Brown, Ανεξάρτητος Διευθυντής της Shell.

Μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου το 2014, οι εταιρείες μείωσαν δραστικά το κόστος για την ανάπτυξη πεδίων μειώνοντας το κόστος των υπηρεσιών, απλουστεύοντας τα σχέδια μηχανικής και αυξάνοντας τη χρήση της τεχνολογίας.

Το Kaikias βρίσκεται σε απόσταση περίπου 210 χιλιομέτρων από την ακτή της Λουιζιάνας στη λεκάνη Mars-Ursa. Η Shell κατέχει ποσοστό 80% στο σχέδιο, ενώ η Mitsui της Ιαπωνίας κατέχει το υπόλοιπο 20%.

Το πεδίο είναι κάτω από 4.500 πόδια (1.372 μέτρα) νερού και τα τέσσερα πηγάδια του συνδέονται με το Shell-operated Ursa, από όπου το πετρέλαιο μεταφέρεται στην ακτή μέσω του αγωγού Mars.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου