Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Στην είσπραξη 1 δισ. δολ. από την πώληση κοιτασμάτων στην Αίγυπτο προσβλέπει η BP

Από το energypress.gr
Πετρελαϊκά κοιτάσματα στην Αίγυπτο, τα οποία βρίσκονται σε ώριμη φάση ανάπτυξης, ετοιμάζεται να πωλήσει η BP, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού τύπου.

Τα εν λόγω κοιτάσματα βρίσκονται κυρίως στην περιοχή του Κόλπου Σουέζ και ο πετρελαϊκός κολοσσός προσδοκά να αντλήσει έως και πάνω από 1 δισ. δολ. από την πώλησή τους.

Σύμφωνα πληροφορίες από πηγές του κλάδου που επικαλείται..
στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, η BP προτίθεται να πωλήσει άμεσα το μερίδιό της στον όμιλο GUPCO (Gulf of Suez Petroleum Company, κοινοπραξία της BP με την αιγυπτιακή κρατική εταιρεία πετρελαίου EGPC), εκτιμώμενης αξίας $500 εκατ.

Στόχο του ομίλου BP αποτελεί η επανεπένδυση των αναμενόμενων εσόδων σε έργα ανάπτυξης κοιτασμάτων φυσικού αερίου, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τη στρατηγική θεώρηση της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος BP κατέχει μερίδιο 10% του οικοπέδου Shorouk (όπου περιλαμβάνεται το γιγαντιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου Zohr), ενώ επίσης έχει αναπτύξει κοιτάσματα αερίου τόσο στο Δυτικό Δέλτα (Taurus, Libra, Γκίζα, Fayoum), όσο και στο Ανατολικό (κοίτασμα Atoll).    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου