Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

​Την Πέμπτη 15/02/18 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ με θέμα τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του προηγούμενου έτους. Το 2017 συνέβησαν πολλά και σημαντικά πράγματα που αφορούν τις εργασιακές μας σχέσεις και πολλές ανακατατάξεις και εξελίξεις στο ΠΣΕΕΠ. 

​Το 2017 υπεγράφη η νέα 3ετής ΕΣΣΕ 2017-2019 και ο Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας για τα ίδια έτη όπου ουσιαστικά επανήλθαν..
το χρονοεπίδομα 2,5% κατ΄ έτος, το Πρόγραμμα Διακοπών, το 39ωρο, οι 24 ώρες ΑΜΑ, η αποκατάσταση της αδικίας των ασφαλισμένων μετά το 1993 στην GROUPAMA, η νέα δομή στα Τμήματα της Πυρασφάλειας και στα Τμήματα Ασφάλειας, η θεσμοθέτηση νέων παροχών ΕΚΟ CARD και θερινών camps κ.α. Επίσης υπήρξε η υλοποίηση των 300 προσλήψεων που συμφωνήσαμε στη Δήλωση - Συμφωνία και η μονιμοποίηση των ενσακιστών στο Ρ.Ρ.

Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες εκκρεμότητες από την Δήλωση – Συμφωνία και την ισχύουσα ΕΣΣΕ που πρέπει να υλοποιηθούν όπως π.χ. η Μονιμοποίηση των εργολαβικών, οι περιγραφές θέσεων εργασίας, οι προσλήψεις 65 ακόμη εφεδρικών χειριστών, ο Θαλαμάρχης στα off-sites των ΒΕΘ, επαναφορά των πόστων στο Θερμικό των ΒΕΑ, το πόστο στις εισροές εκροές , η ένταξη των διπλοβαρδιών για εκπαίδευση στο Νότο κ.α. πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν και πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν. Ανεπιφύλακτα η ΕΣΣΕ και ο Εσωτερικός Κανονισμός ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις του ΠΣΕΕΠ και υπερψηφίστηκε με πολύ μεγάλο ποσοστό από τους εργαζόμενους στη Γενική Συνέλευση που ακολούθησε. Άρα η ΕΣΣΕ και ο Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας κρίθηκαν σε εκείνη τη Γενική Συνέλευση από τους εργαζόμενους. 

Επίσης διοργανώθηκε από το ΠΣΕΕΠ με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου όπου προσήλθε και τοποθετήθηκε το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας, πολλοί Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι. Στο Συνέδριο έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις και άνοιξαν οι προοπτικές για την Έρευνα στη Χώρα μας με την προσέλευση μεγάλων και σημαντικών «παικτών» όπως της TOTAL και της EXXON MOBIL που ήδη ζήτησαν τη συνεργασία των ΕΛΠΕ για να διερευνήσουν από κοινού πετρελαιοπιθανές περιοχές όπως νότια της Κρήτης.

​Αυτά όλα όμως συνέβησαν συνάδελφοι στο πρώτο εξάμηνο του 2017 όπου την ευθύνη του Σωματείου ως Πρόεδρος την είχα εγώ. Από εκεί και πέρα όταν άλλαξαν τα πρόσωπα στο Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν προς το χειρότερο λόγω της συμπεριφοράς και της αλαζονείας που υπάρχει. Με ανακοίνωσή μου της 31/01/18 αλλά και με περιοδείες που έκανα εξήγησα στους συναδέλφους το τι συμβαίνει τους τελευταίους επτά μήνες στο Σωματείο. Καθημερινά ο θεσμός του Σωματείου απαξιώνεται, καταστρατηγώντας και παραβιαζοντας την ΕΣΣΕ, τον Εσωτερικό Κανονισμό και τις συμφωνίες που έχουν γίνει με την Εταιρεία, τιμωρώντας τους συναδέλφους που «δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις», δηλαδή δεν κάθονται υπερωρίες, δίνουν σε όποιους θέλουν οφειλόμενα ρεπό, Κανονικές άδειες, Άδειες ορίου ηλικίας, την αλλαγή των βαρδιών και λειτουργούν γενικότερα με αυθαιρεσίες, δημιουργώντας ένα πολύ άσχημο κλίμα στους εργαζόμενους. Σε αυτή την κατάσταση το Προεδρείο του Σωματείου είναι απών και πολλές φορές αφήνει να εξελίσσονται τα γεγονότα με τη δική του ανοχή. Ακόμα και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις αποφάσεις που παίρνονται, γίνονται καραμπινάτες αυθαιρεσίες έξω και πέρα από τα όρια της νομιμότητας.

Να θυμίσω ότι λόγω του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη στις ΒΕΑ και χάθηκαν τέσσερις νέοι συνάδελφοί μας, αφιερώσαμε τη νέα τριετία που διανύουμε στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στη μνήμη τους. Ο τρόπος που το νέο Προεδρείο διαχειρίστηκε τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα θέματα ασφάλειας ήταν τραγικός γιατί ουσιαστικά «πούλησε» τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου προσφέροντας στην Εταιρεία ασυλία και τη διευκόλυνε ενώ η Εταιρεία ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Τα μετέπειτα γεγονότα και εξελίξεις μας δικαίωσαν όταν αμέσως μετά την απεργία η διαρροή στις βάνες του FCC ήταν τέτοια που αναγκάστηκε η ίδια η Εταιρεία να τον σταματήσει για να επισκευαστούν οι βάνες.

​Αλλά και στο θέμα της Ιδιωτικοποίησης που προέκυψε μετά την ψήφιση του στον Προϋπολογισμό του 2018, για ξεπούλημα του 35% του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, τα λάθη που γίνονται είναι τραγικά και δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός αλλά ακολουθείται η τακτική του «βλέποντας και κάνοντας». Το θέμα της Ιδιωτικοποίησης είναι πολύ σοβαρό και δεν θα μπορούσε να αναλυθεί σε λίγες γραμμές σε μία ανακοίνωση. Έχω καταθέσει την πρότασή μου στο Δ.Σ. του Σωματείου για το ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν και μάλιστα άμεσα. Δυστυχώς η προσέγγιση που το νέο Προεδρείο κάνει, είναι ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να την δυσκολέψει ή να την ανατρέψει και έχει παραδοθεί περιορίζοντας την αγωνιστική του δράση με ενέργειες που δείχνουν ερασιτεχνισμό και απειρία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ειλικρινά η όλη κατάσταση με στεναχωρεί και με θλίβει γιατί ένα αγωνιστικό και διεκδικητικό Σωματείο όπως ήταν το ΠΣΕΕΠ, το έχουν καταντήσει εργοδοτικό και αδύναμο να αντιδρά στις προκλήσεις των καιρών. Κάνοντας λοιπόν τον Απολογισμό της χρονιάς βλέπουμε ένα πρώτο εξάμηνο πολύ μεγάλης και πλούσιας δράσης την οποία οι συνάδελφοι υπερψήφισαν στο κλείσιμο της σύμβασης με μεγάλη πλειοψηφία και από κει και πέρα έναν συνεχή κατήφορο στην διαχείριση πολλών σημαντικών θεμάτων όπως οι απεργιακές κινητοποιήσεις για τα θέματα ασφάλειας, η διαχείριση στο μεγάλο θέμα της Ιδιωτικοποίησης και βέβαια ο μεγάλος αγώνας της καθημερινότητας όπου βλέπουμε να παρερμηνεύονται και να παραβιάζονται από την Εταιρεία βασικά θέματα της ΕΣΣΕ και του Εσωτερικού Κανονισμού και να υπάρχουν συμπεριφορές Διευθυντικών Στελεχών προσβλητικές για τους εργαζόμενους και για το θεσμό του σωματείου μας. 

Όπως ήδη σας έχω ενημερώσει, για όλους τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να αναλάβω πρωτοβουλίες μπαίνοντας μπροστά σε όλες τις εξελίξεις και τις διεργασίες που θα ακολουθήσουν προκειμένου να βγούμε από αυτά τα προβλήματα και τα αδιέξοδα. Θα είμαστε παρόντες εγώ και οι συνυποψήφιοί μου με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για το θεσμό του Σωματείου αλλά και για το θεσμό του Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ.

Τέλος σας ενημερώνω ότι για όλους τους παραπάνω λόγους ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του ΠΣΕΕΠ ενώ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και σας καλώ όλους να προσέλθετε μαζικά και να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ τον ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Συναδελφικά
ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΛΠΕ

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΥΛΟΓΑΣ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ),ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ) ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή