Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Γρηγορίου (ΕΛΠΕ): Ανοίξαμε τις πόρτες των διεθνών κολοσσών, μπορούμε να πετύχουμε στους υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Στις προσπάθειες που κατέβαλαν τα ΕΛΠΕ να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών όπως η Total, η ExxonMobil και η Edison ώστε να συνεργαστούν για έρευνες υδρογονανθράκων σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που, πλην Πρίνου, δεν είχε προηγούμενη δραστηριότητα στον τομέα αυτό αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ.

Όπως εξήγησε ο κ. Γρηγορίου, βασικό όπλο στα χέρια των ΕΛΠΕ ήταν..
τα ευρήματα των γεωλογικών ερευνών, καθώς και των σεισμικών δεδομένων της PGS, σε συνδυασμό με την εικόνα της ευρύτερης περιοχής, λόγω των εκεί ευρημάτων (π.χ. Αίγυπτος, Αλβανία).

Ένα επιπλέον επιχείρημα είχε να κάνει με την πολιτική σταθερότητα της χώρας, ιδίως σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή, όπως επεσήμανε

Φυσικά, όπως εξήγησε ο κ. Γρηγορίου, το γεγονός ότι τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη σημαντική με διεθνούς όρους δραστηριότητα στο upstream και η εικόνα και τα μεγέθη της εταιρείας διασφαλίζουν ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα ζητούμενα μιας τέτοιας συνεργασίας, ήταν και ο λόγος για τον οποίο οι πόρτες τόσο μεγάλων εταιρειών άνοιξαν στα ΕΛΠΕ.

Υπάρχουν τεράστιες offshore εκτάσεις που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμα, ιδίως στα δυτικά της χώρας, που έχουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, τόνισε ο κ. Γρηγορίου, προτού αναφερθεί στις μεγάλες προσδοκίες που διατηρούν τα ΕΛΠΕ σε σχέση με τον Πατραϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου