Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Διοικητικό & Οικονομικό Απολογισμό 2017 – Προϋπολογισμό 2018

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέµπτη 15/02/2018 πραγµατοποιήθηκε έκτακτο ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ µε κεντρικό θέµα συζήτησης τον ∆ιοικητικό και Οικονοµικό Απολογισµό της χρονιάς που µας πέρασε. Μιας χρονιάς γεµάτης µε πολλά και σηµαντικά θέµατα, στα οποία κυριάρχησε η υπογραφή της 3ετούς ΕΣΣΕ 2017 – 2019 και του επίσης 3ετούς Εσωτερικού Κανονισµού Εργασίας 2017 – 2019.

Τα χαρακτηριστικά της ΕΣΣΕ την οποία διανύουµε είχαν..
να κάνουν τόσο µε κατάργηση αναστολών (εκδροµές κ.α.), είτε µε εξάλειψη όρων (χρονοεπίδοµα κ.α.), είτε µε αποκατάσταση αδικιών που χρόνιζαν (εργοδοτική εισφορά GROUPAMA κ.α.), είτε µε θεσµοθέτηση νέων παροχών (ΕΚΟ Card). 
Παράλληλα αυξήθηκαν οι ώρες της άδειας για σοβαρούς προσωπικούς λόγους από 8 σε 24 ώρες και µειώθηκε το εβδοµαδιαίο ωράριο εργασίας από 40 σε 39 ώρες, προσθέτοντας µε αυτό τον τρόπο
επιπλέον ηµέρες ανάπαυσης για όλους τους εργαζόµενους.

Η νέα Συλλογική Σύµβαση Εργασίας αποτελεί φωτεινό παράδειγµα θετικής εξέλιξης στις σχέσεις εργασίας τόσο για τον βαθιά δοκιµαζόµενο ελληνικό λαό σε καιρούς µνηµονίων, όσο και για το τι µπορούµε να πετύχουµε ενωµένοι και συσπειρωµένοι γύρω από ένα εργατικό Σωµατείο που θέτει το συµφέρον των εργαζοµένων ως απόλυτη προτεραιότητα.

Παράλληλα αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά και όλα τα υπόλοιπα σηµαντικά ζητήµατα που µας απασχόλησαν τη χρονιά που µας πέρασε, τα οποία συµπεριλάµβαναν τους απεργιακούς αγώνες που έδωσαν οι εργαζόµενοι για την υπεράσπιση του δικαιώµατός τους στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας και τα αποτελέσµατα που προέκυψαν από αυτούς.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία υλοποίησης της ∆ήλωσης - Συµφωνίας του 2016 που συµπεριλαµβάνει προσλήψεις, περιγραφές θέσεων εργασίας, προγράµµατα εκπαίδευσης, αλλά και µονιµοποίηση εργολαβικών συναδέλφων που δουλεύουν δίπλα µας.

Ιδιαίτερη µνεία έγινε και στην αλληλέγγυα και κοινωνική δράση του συνδικάτου µας όλο το προαναφερόµενο χρονικό διάστηµα, δίνοντας συνεχή και δυναµικό παρόν στο πλάι όσωνΣωµατείων, αλλά και κοινωνικών οµάδων είχαν ανάγκη τη στήριξή µας.

Χαρακτηριστικό επίσης παράδειγµα της θετικής λειτουργίας µας ως πρωτοβάθµιο Σωµατείο αποτελεί και η διεξαγωγή τη χρονιά που µας πέρασε του 2ου∆ιεθνούς Συνεδρίου Πετρελαίου, όπου εκεί µας δόθηκε η ευκαιρία τόσο να ενηµερωθούµε, όσο και να ενηµερώσουµε για την κοινή πρακτική εκµετάλλευσης των κοιτασµάτων υδρογονανθράκων, αλλά και για τα οφέλη που πρέπει να
προκύψουν για τον ελληνικό λαό, ενδυναµώνοντας µε αυτό το τρόπο τα επιχειρήµατά µας απέναντι σε λογικές ξεπουλήµατος δηµόσιας περιούσιας. 

Τέλος, δεν µπορούσε να µη γίνει αναφορά και στο φλέγον ζήτηµα του τελικού ξεπουλήµατος των ΕΛ.ΠΕ. και του εθνικού µας πλούτου στα ιδιωτικά συµφέροντα.
Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται κλιµακούµενος και δυναµικός απαιτώντας επίσης τη µέγιστη δυνατή συσπείρωση και ενότητα, όχι µόνο των µελών του ΠΣΕΕΠ, αλλά και όλων των Σωµατείων του Οµίλου. ∆εν θα επιτρέψουµε να περιοριστεί αυτός ο αγώνας σε στενή συντεχνιακή λογική, γιατί αυτός ο αγώνας, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως δεν µας αφορά µόνο ως εργαζόµενους, αλλά πρωτίστως µας αφορά ως Έλληνες πολίτες.

Ακολούθησαν ψηφοφορίες στις οποίες ο ∆ιοικητικός Απολογισµός
υπερψηφίστηκε µε 13 ΥΠΕΡ και 7 ΚΑΤΑ και ο Οικονοµικός Απολογισµός 2017 και
Προϋπολογισµός 2018 υπερψηφίστηκε µε 14 ΥΠΕΡ, 2 ΚΑΤΑ και 4 ΛΕΥΚΑ.
Ακολούθως, προγραµµατίστηκαν Περιφερειακές Συνελεύσεις ανά χώρο που θα πραγµατοποιηθούν ως εξής:
• Τρίτη 20/02/18: ΠΕ.ΣΥΝ ΒΕΕ, στο Εστιατόριο δίπλα από τα γραφεία του
ΠΣΕΕΠ και ώρα 15:00
• Τετάρτη 21/02/18: ΠΕ.ΣΥΝ ΒΕΑ, στο Αµφιθέατρο του νέου ∆ιοικητηρίου στον
Ασπρόπυργο και ώρα 15:00
• Πέµπτη 22/02/18: ΠΕ.ΣΥΝ Αµαρουσίου, στο Εστιατόριο στη Χειµάρρας, στον
-1 όροφο και ώρα 16:00,
• Παρασκευή 23/02/18: ΠΕ.ΣΥΝ ΒΕΘ, στο χώρο του Κεντρικού Μηχανολογικού
και ώρα 14:00.
Την ∆ευτέρα 26/02/18 και την Τρίτη 27/02/18 θα πραγµατοποιηθούν οι ψηφοφορίες για την έγκριση του ∆ιοικητικού και Οικονοµικού Απολογισµού 2017 και Προϋπολογισµού ΠΣΕΕΠ 2018 (τα στοιχεία των οποίων επισυνάπτονται µε την παρούσα ανακοίνωση).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κρίνουµε τα αποτελέσµατα του Σωµατείου µας το χρόνο που µας πέρασε ως απολύτως θετικά και καλούµε όλους τους εργαζόµενους να υπερψηφίσουν τόσο τον ∆ιοικητικό όσο και τον Οικονοµικό Απολογισµό, δίνοντας µε αυτό τον τρόπο την πιο ηχηρή και αρµόζουσα απάντηση σε όσα συµφέροντα έχουν επενδύσει στη διάσπαση του εργατικού κινήµατος, όπως δυστυχώς έχουν πράξει σε άλλους εργασιακούς χώρους.

             ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ & ΣΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ
                          ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ∆ΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
                                                          ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ
                                     στον ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΣΕΕΠ 2017 &
                  στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2017 - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2018
                                         Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ∆ΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Οι εκδρομές επανήρθαν αλλά πιστεύω ότι ο σχεδιασμός τουλάχιστον για το 2017 έγινε πρόχειρα και βιαστικά. Είναι κρίμα η εταιρεία να δίνει τέτοια παροχή και η επιλογή των ξενοδοχείων ή των χρονικών περιόδων να χαλάνε την όλη προσπάθεια. Στη τελική ας έβγαζαν ένα εκπτωτικό κουπόνι για το booking ή κάπου αντίστοιχα και δε θα υπήρχε κανένα θέμα ή όποιος δε κάνει χρήση της εκδρομής ας πάρει τη παροχή στην ΕΚΟ card.
    Για τους σοβαρούς προσωπικούς λόγους ξαναπήραμε ότι είχαμε χάσει, καλύτερα θα ήταν να είχε διευκρινιστεί από την αρχή ο τρόπος με το όποιο θα γίνεται. Από το 24ώρες χωρίς περιορισμούς πήγαμε στα ανά ώρα και με μέγιστο χωρίς να αναγράφεται τίποτα πουθενά(?).
    Το 39ωρο ίσως το πιο θετικό απ' όλα, έρχεται να μας θυμίσει πόσα πολλά είχαμε χάσει, αφού στη πράξη χρωστάμε λιγότερες μέρες. Οι μέρες ανάπαυσης προέρχονται πρακτικά από τις ημέρες εκπαίδευσης/ διπλοβάρδιες που επανήλθαν (όχι όλες για να μην ήμαστε πλεονέκτες) -ελπίζω να γίνονται διπλοβάρδιες σε βορρά και νότο.
    Οι ημέρες ανάπαυσης παραμένουν ακριβώς ίδιες καθώς το μόνο που αλλάζει είναι αν σου χρεώνουν κανονική άδεια σε ημέρα ρεπό. Αλλά πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα να έχεις επιπλέον ήμερες ανάπαυσης από ρεπό γιατί απλά τα ρεπό από υπερωρίες καταργήθηκαν.
    Κλείνοντας τη καλοπροαίρετη κριτική μου μένει η απορία αν τελικά ξεπεράστηκε το όριο υπερωριών που θα οδηγούσε σε κάτι ξεχασμένες προσλήψεις ?
    Έγιναν αρκετά καλά, κάποια θα μπορούσαν και καλύτερα, ελπίζω να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν και να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή