Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


‘...Τέλος ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα ΕΛΠΕ δεν πωλούνται. Παραμένουν πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα. Θέλουμε να αποτελέσουν  και εργασιακό πρότυπο (το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους, με κάθε μορφή εργασίας) και στη κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. ’

                                                                     Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΛ.ΠΕ.  (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/10/2015)

                                                          Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,..


Μετά τις δηλώσεις τους περί μη πώλησης των ΕΛΠΕ, τώρα με ζηλευτή δουλικότητα οι ίδιοι άνθρωποι επικαλούμενοι την δήθεν μνημονιακή υποχρέωση, έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ τη διαδικασία ξεπουλήματος που θα ολοκληρωθεί σε ένα τετράμηνο.

Απέναντι σε όλα αυτά πραγματοποιήθηκε στις 15/12 έκτακτο Δ.Σ. αλλά και Γενικό Συμβούλιο που εξουσιοδότησε ομόφωνα το Σωματείο για απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ. Στον δίκαιο αυτό αγώνα οφείλουμε να αντιπαράταξουμε τα όπλα μας, που είναι η Ενότητα και η Αποφασιστικότητα. Ενός αγώνα που θα πρέπει να είναι έντιμος, διαρκής, σωστά σχεδιασμένος και να είναι όλοι σίγουροι ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας. 

Τις επόμενες μέρες καλύτερα θα είναι να κλείσουμε τα αυτιά μας γιατί θα ακούσουμε πολλά σενάρια, πολλά όμορφα παραμύθια για πώληση μερικού ποσοστού του Δημοσίου, για μερική μετοχοποίηση και για σωτήρες ενεργειακούς κολοσσούς, όμως η αλήθεια είναι ότι παρά το εξευτελιστικό τίμημα των 500 εκ. ευρώ που είναι ενδεικτικό του ξεπουλήματος που επιχειρείτε, το σημαντικό είναι ότι ακόμα και μία μετοχή να πουλήσει το ελληνικό Δημόσιο, αυτόματα χάνεται ο Δημόσιος χαρακτήρας. 

Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό των γεγονότων, εχθές κυρίαρχο θέμα στο Δ.Σ. της Εταιρείας ήταν η αναβάθμιση των Στελεχών της. Είναι οι συνήθεις πρακτικές – αλχημείες των πανικόβλητων διορισμένων Διοικήσεων που τρέχουν να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς τους μέντορες ώστε ακόμα και στην απευκταία περίπτωση της ηρωικής εξόδου η αποζημίωση να είναι παχυλή αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η Εταιρεία έχει χρήματα για όλους εκτός από τους εργαζόμενους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου