Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Η Eni Ξεκίνησε την Παραγωγή Αερίου από το Πεδίο Zohr της Αιγύπτου

Από το energia.gr
Η ιταλική Eni ανακοίνωσε σήμερα ότι παρήγαγε την πρώτη ποσότητα αερίου από το πεδίο Zohr, «σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια, χρόνο ρεκόρ για πεδίο αυτού του είδους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πεδίο, με αποθέματα που πιθανά υπερβαίνουν τα 0,8 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ή περίπου 5,5 δισ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, ξεκίνησε την παραγωγή του σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια από την ανακάλυψή του.

Το πεδίο βρίσκεται..
στο οικόπεδο Shorouk, ανοικτά της Αιγύπτου και περίπου 190 χλμ βόρεια του Port Said.

Το Φεβρουάριο του 2016, μόλις έξι μήνες μετά την ανακάλυψη του Zohr τον Αύγουστο του 2015, εκδόθηκαν οι απαραίτητες άδειες για τις επενδύσεις.

«Είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου που έγινε ποτέ στην Αίγυπτο και στη Μεσόγειο και θα μπορέσει να καλύψει ένα μέρος της ζήτησης φυσικού αερίου στην Αίγυπτο για αρκετές δεκαετίες», ανέφερε η εταιρεία.

Το Zohr είναι ένα από τα επτά έργα - ρεκόρ της Eni, αναφορικά με την ταχεία ανάπτυξη και έναρξη της παραγωγής και αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας του Μοντέλου Διπλών Ερευνών ( Dual Exploration Model) που υιοθέτησε η Eni το 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσέγγιση του μοντέλου αυτού βασίζεται σε μια απλή αρχή: ενώ τα αποθέματα υδρογονανθράκων αναπτύσσονται μέσα από τις επιτυχίες των ερευνών, η Eni είναι σε θέση να επωφεληθεί από πρόωρη νομισματοποίηση χάρη στην πώληση μειοψηφικών μεριδίων, διατηρώντας παράλληλα την εκμετάλλευση του περιουσιακού στοιχείου.

«’Τρέχοντας’ παράλληλα τις φάσεις των ερευνών, της αξιολόγησης και της ανάπτυξης, ο χρόνος μέχρι την έναρξη την εκμετάλλευσης είναι ταχύτερος, το κόστος ανάπτυξης μετοχών μειώνεται και η Eni επιτυγχάνει ταχεία εισροή μετρητών. Αυτός ο νικητήριος συνδυασμός επέτρεψε στις δραστηριότητες ερευνών της Eni να παράγουν $ 9 δισ. μεταξύ 2014 και 2017», δήλωσε η εταιρεία.

Η ιταλική εταιρεία κατέχει ποσοστό 60% στο οικόπεδο Shorouk Block, όπου η ρωσική Rosneft συμμετέχει με 30% και η BP με 10%.

Η Eni είναι παρούσα στην Αίγυπτο από το 1954, όπου δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής της IEOC Production BV. Η εταιρεία είναι ο κύριος παραγωγός της χώρας με παραγωγή περίπου 230.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου