Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

BP και Shell ετοιμάζουν πλατφόρμα ενεργειακών συναλλαγών

Από το worldenergynews.gr
Η κοινοπραξία των εταιρειών ενέργειας BP και Royal Dutch Shell θα αναπτύξουν  μια ψηφιακή πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain για την εμπορία ενεργειακών βασικών προϊόντων που 
αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση  τη Δευτέρα 6/11.

Σύμφωνα με το reuters άλλα μέλη της κοινοπραξίας είναι ..
η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου Statoil, οι εμπορικές εταιρείες Gunvor, Koch Supply & Trading και Mercuria και οι τράπεζες ABN Amro, ING και Societe Generale.

Η τεχνολογία Blockchain, η οποία πρωτοεμφανίστηκε ως η αρχιτεκτονική που στηρίζει το BitTorrent Cryptocurrency, χρησιμοποιεί μια κοινή βάση δεδομένων που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να επεξεργάζεται και να διακανονίζει συναλλαγές σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας αλγόριθμους υπολογιστών, χωρίς να απαιτείται επαλήθευση τρίτου μέρους.

Η Mercuria υπήρξε επικεφαλής και υποστηρικτής της εφαρμογής τεχνολογίας blockchain προκειμένου να μειώσει σημαντικά το κόστος της εμπορίας πετρελαίου.

"Στην ιδανική περίπτωση, θα βοηθούσε στην εξάλειψη κάθε σύγχυσης σχετικά με την ιδιοκτησία ενός φορτίου και ενδεχομένως θα βοηθούσε στην ακριβέστερη διαχείριση του κινδύνου αν υπήρχαν ακριβείς χρονικές σφραγίδες σε κάθε τμήμα του εμπορίου", δήλωσε ο Edward Bell, αναλυτής εμπορευμάτων στο Emirates NBD PJSC.

Παρόμοιες προσπάθειες για μια πλατφόρμα συναλλαγών ενέργειας δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν, δήλωσε ο Bell, αλλά πρόσθεσε αυτή την τελευταία πρωτοβουλία με τη στήριξη της BP της Shell και των τραπεζών "μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιτυχία απ 'ό, τι εάν ήταν  από μια ανεξάρτητη εταιρεία προσπαθώντας να πείσει εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να το χρησιμοποιήσουν. "

Η νέα επιχείρηση είναι σε αναμονή ρυθμιστικών εγκρίσων και θα λειτουργούν ως ανεξάρτητη οντότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της  κοινοπραξίας.

"Η πλατφόρμα στοχεύει στη μείωση των διοικητικών λειτουργικών κινδύνων του κόστους της εμπορίας ενέργειας και στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας των συναλλαγών back-end ...", ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου