Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Πήρε μπροστά πάλι η παραγωγή βενζινών στον Ασπρόπυργο

Από το energypress.gr
Επανεκίνησε από χθες η παραγωγή βενζινών στο διυλιστήριο του Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ, μετά και την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης που αυτό είχε υποστεί πριν από μερικές ημέρες. 

Βασική δουλειά του διυλιστηρίου (FCC) είναι η παραγωγή όλων των ποσοτήτων βενζινών του ομίλου, γεγονός που σημαίνει ότι ..
μετά την επίλυση του προβλήματος το Σάββατο, η δραστηριότητα των ΕΛΠΕ επανέρχεται πλέον σε πλήρη δυναμικότητα.

Την Πέμπτη στο μεταξύ τα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου, τα οποία θα κινούνται αυξητικά έναντι του περυσινού διαστήματος, με τους αναλυτές να προβλέπουν νέο ρεκόρ στο τέλος του έτους.

Σε ανάλυση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος αναφέρεται ότι τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ αναμένεται να διαμορφωθούν στα 100 εκατ. ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή αυξημένα κατά 29% σε ετήσια βάση. Αν από τους παραπάνω υπολογισμούς αφαιρεθούν οι επιπτώσεις από τις ισοτιμιακές μεταβολές στην αξία των αποθεμάτων, τότε η χρηματιστηριακή μιλά για καθαρά κέρδη, ύψους 75,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξημένα κατά 0,5% σε σχέση με πέρυσι.

Η ίδια ανάλυση εκτιμά ότι στο εννεάμηνο, τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 228 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15% σε ετήσια βάση, ενώ σε 193 εκατ ευρώ θα κυμανθούν τα καθαρά EBITDA. Οσο για την μετοχή, η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση accumulate με τιμή-στόχο στα 8,5 ευρώ για τη μετοχή.

Σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης η αξία του ομίλου ανέρχονταν την Παρασκευή στα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε μια αγορά που η γεωστρατηγική της σημασία δείχνει να αυξάνεται συνεχώς, τα ΕΛΠΕ αναμένεται φέτος να κάνουν ρεκόρ τόσο σε EBITDA (731 εκατ ευρώ το 2016), όσο και σε παραγωγή που έφτασε πέρυσι στα 14,8 εκατ. μετρικούς τόνους (αύξηση 16%), κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου