Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ



            Σε σημερινά δημοσιεύματα, χρησιμοποιούνται αποσπασματικά κομμάτια από την τελευταία ανακοίνωση του Αγωνιστικού Μετώπου, αλλοιώνοντας το περιεχόμενό της, με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εταιρείας. Αυτοί που τα δημοσιεύουν είναι με την κερδοφορία του κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα και την εργασιακή «ειρήνη». Αυτά ακριβώς που στηρίζουν από κοινού εργοδοσία και πλειοψηφία του ΠΣΕΕΠ.

            Κράτος και εργοδοσία επιχειρούν την ποινικοποίηση..
των εργατικών αγώνων, ενώ το ΠΣΕΕΠ με την τακτική του, αποσκοπεί στον εκφυλισμό τους.

            Η θέση του Αγωνιστικού Μετώπου είναι καθαρή, τη γνωρίζουν οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια. Η δράση μας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Θέτουμε καθαρά το ζήτημα ότι τα θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά, αλλά ενιαία, ως σύνολο των προβλημάτων που αφορούν
όλους τους εργαζομένους.

           Σε θέματα ασφάλειας ποτέ δεν κάναμε πίσω και ούτε τώρα θα συμβεί κάτι τέτοιο. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή με τα αιτήματά μας. Παρ’ όλα αυτά είναι χρέος μας να αποκαλύψουμε ότι μας φαίνονται τουλάχιστον ύποπτες, οι κινήσεις της πλειοψηφίας του ΠΣΕΕΠ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μόνο για τα ρυμουλκά και τα υπόλοιπα προβλήματα της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων να μένουν στο απυρόβλητο. Εξάλλου όλο το τελευταίο διάστημα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καλούσαμε να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τέτοια θέματα.

           Τέλος, οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις χωρίς μέτρα προετοιμασίας και μαζικές διαδικασίες με συμμετοχή των εργαζομένων δεν μπορούν να φτάσουν μακριά.

                Καλούμε τους εργαζόμενουςνα προστατέψουν με τον αγώνα τους το δικαίωμα 
                                                       στη ζωή και στην εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου