Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Η Shell και επίσημα στους κυπριακούς δρόμους

Από το energypress.gr
Αρχίζει σιγά σιγά η διαδικασία μετονομασίας των πρατηρίων καυσίμων της Lukoil στην εμπορική μάρκα Shell, μετά και την εξαγορά της Lukoil Κύπρου, από την Motor Οil Hellas, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο έξι πρατήρια της εταιρείας σε παγκύπρια βάση θα μετονομαστούν σε Shell, ενώ στόχος είναι όπως η διαδικασία rebranding και των 31 πρατηρίων της αλυσίδας ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

Η μη ταυτόχρονη μετονομασία όλων των πρατηρίων, έχει να κάνει με..
τις  απαραίτητες διαβουλεύσεις και νομικές συμφωνίες  που πρέπει να γίνουν με τους πρατηριούχους.

Εν όψει των αλλαγών που επέφεραν τα νέα δεδομένα, στα πρώτα έξι πρατήρια που θα μετονομαστούν, γίνονται ήδη οι απαραίτητες διεργασίες ( αλλαγή χρωματισμών και ταμπελών, καθαρισμός ντεποζίτων κτλ).

Η ελλαδική εταιρεία Motor Oil, συμφερόντων της γνωστής οικογένειας Βαρδινογιάννη (πρόεδρος είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης) εξαγόρασε τον περασμένο Νοέμβριο και τα 31 πρατήρια βενζίνης της Lukoil Κύπρου, έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία επετεύχθη μέσω της Coral, η οποία είναι θυγατρική της Motor Oil και η οποία διαχειρίζεται τα πρατήρια της Shell στην Ελλάδα.

Η εξαγορά του δικτύου της Lukoil από την Motor Oil Hellas  ενδεχομένως να αυξήσει τον ανταγωνισμό στις τιμές των καυσίμων, δεδομένου ότι η ελλαδική εταιρεία διαθέτει δικά της διυλιστήρια στην Κόρινθο, από τα οποία θα αντλεί τα καύσιμα, με τα οποία θα προμηθεύεται το δίκτυο πρατηρίων της στην Κύπρο. 

Επομένως, η κάθοδος της Shell στην Κύπρο αναμένεται να δημιουργήσει καθεστώς ανταγωνισμού  και στη χονδρική αγορά  καυσίμων, γεγονός που αναμένεται να μεγαλώσει τον ανταγωνισμό στη λιανική αγορά καυσίμων στη χώρα.

(Μ. Στυλιανού, InBusinessNews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου