Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Eni: Το κοίτασμα Zohr της Αιγύπτου αναπτύχθηκε κατά 80% σε χρόνο ρεκόρ

Από το worldenergynews.gr
Το κολοσσιαίο κοίτασμα Zohr στα ανοιχτά της Αιγύπτου έχει αναπτυχθεί κατά 80% σε λιγότερο από 2 χρόνια μετά την ανακάλυψή του, αναφέρει σε δελτίο Τύπου η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Εni, με αφορμή τη συνάντηση σήμερα (1/8) του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλζι.  

Η συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως στο μέλλον του κοιτάσματος και στον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην ενεργειακή ..
οικονομία της Αιγύπτου, με τον κ. Ντεσκάλζι να περιγράφει την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την ταχεία ανάπτυξη του κοιτάσματος.

«Χάρη στις σημαντικές επιχειρησιακές συνέργειες που η Eni κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή, η ανάπτυξη του Zohr έχει ολοκληρωθεί κατά 80%, λιγότερο από 2 χρόνια μετά την ανακάλυψη του, ένα ρεκόρ στη βιομηχανία πετρελαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας.

Προστίθεται ότι με δυναμικό 850 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, το Zohr όχι μόνο θα μπορέσει να ικανοποιήσει σχεδόν ολόκληρη τη συνολική εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου για τις επόμενες δεκαετίες, αλλά και θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να γίνει και πάλι καθαρός εξαγωγέας ενέργειας.

Η Εni είναι παρούσα στην Αίγυπτο από το 1954, μέσω της θυγατρικής της IEOC. 

Η εταιρεία είναι ο κύριος παραγωγός στη χώρα, με παραγωγή περίπου 230.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου