Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Τα σημαντικά ευρήματα πετρελαίου στον Κόλπο άνοιξαν την όρεξη του Μεξικού

Από το worldenergynews.gr
Στην αναβολή για ένα μήνα της επόμενης δημοπρασίας ενεργειακών πεδίων στον Κόλπο του Μεξικού προχώρησε η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας μετά τα σημαντικά ευρήματα των τελευταίων ερευνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μεξικανικής κυβέρνησης, η αναβολή δίνεται, προκειμένου να έχουν οι διεθνείς εταιρείες ..
περισσότερο χρόνο, για να αξιολογήσουν τις πρόσφατες ανακαλύψεις πετρελαίου, που υπογραμμίζουν τη δυνητική αξία των περιουσιακών στοιχείων.

Στις 12 Ιουλίου η κοινοπραξία των Premier Oil Plc, Sierra Oil & Gas και Talos Energy LLC ανακοίνωσαν, ότι ανακάλυψαν στα νότια του Κόλπου του Μεξιθκού κοίτασμα με εκτιμώμενα αποθέματα από 1,4 έως 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου.

Την ίδια μέρα η ιταλική Eni Spa ανακοίνωσε, ότι η δική της ανακάλυψη τον Μάρτιο στα παράκτια ύδατα του Μεξικού περιέχει επίσης αποθέματα ισοδύναμου πετρελαίου της τάξης των 1 δισ. βαρελιών.

Μετά τις ανακοινώσεις αυτές ο επικεφαλής του ρυθμιστικού φορέα πετρελαίου του Μεξικού Juan Carlos Zepeda δήλωσε, ότι «επιβεβαιώνεται ότι η μεξικανική πλευρά του Κόλπου είναι πολύ παραγωγική» και συμπλήρωσε ότι «το διεθνές και εγχώριο ενδιαφέρον ξυπνά».

Ο ίδιος μιλώντας στο Bloomberg είπε ότι «ήταν ήδη ενδιαφέρον το να έρθουν, να εξερευνήσουν και να εργαστούν στον Κόλπο του Μεξικού πριν από αυτά τα ευρήματα, αλλά τώρα έχοντας φθάσει σε ανακαλύψεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον των διεθνών εταιρειών να εισέλθουν στον πετρελαϊκό τομέα του Μεξικού έχει ανανεωθεί».

Η παραγωγή στο κοίτασμα που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία Premier Oil Plc, Sierra Oil & Gas και Talos Energy LLC αναμένεται να ξεκινήσει σε 3-4 χρόνια.

Η Eni από την πλευρά της δήλωσε για το κοίτασμα στο οποίο έχει τα δικαιώματα, ότι θα επιταχύνει τα αναπτυξιακά της σχέδια, αναμένοντας να ξεκινήσει η παραγωγή το αργότερο το 2019.

Η μεξικανική κυβέρνηση θα εισπράξει το 90% των κερδών από το κοίτασμα που εκμεταλλεύεται η Eni και περίπου του 83% από το κοίτασμα που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία Premier Oil Plc, Sierra Oil & Gas και Talos Energy LLC, σύμφωνα με μια δήλωση της 16ης Ιουλίου του υπουργείου Ενέργειας.


Η επόμενη δημοπρασία πεδίων βαθέων υδάτων της χώρας θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2018, αντί για τον Δεκέμβριο του 2017 όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, δήλωσε ο Zepeda. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου