Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΠΣΕΕΠ: Ενημέρωση για ΔΣ και ΓΣ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 18/05/17 πραγµατοποιήθηκε Έκτακτο ∆ιοικητικό Συµβούλιο καθώς και δύο
Γενικά Συµβούλια. Τα θέµατα που συζητήθηκαν στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο ήταν τα
εξής:


Α. Λήψη απόφασης εισήγησης προς το Γενικό Συµβούλιο για τροποποίηση του
Ασφαλιστηρίου Συµβολαίου της Groupama.

Μετά από 15 και πλέον χρόνια ήλθε επιτέλους η στιγµή να αποκατασταθεί έστω και µερικώς,αδικία που υφίσταντο οι συνάδελφοι ασφαλισµένοι της Alico που είχαν αποφασίσει να ακολουθήσουν δικαστικό αγώνα µετά τη δηµιουργία των ΕΛΠΕ.

Υπενθυµίζουµε το γεγονός πως αυτό αποτελούσε και διεκδίκηση του συνδικάτου µας τα τελευταία χρόνια. Με την Εταιρεία από την αρχή του προγράµµατος, να έχει προχωρήσει στο µοίρασµα των χρηµάτων που βάσει της ΕΣΣΕ και του Ε.Κ. τους αναλογούσαν σε όλους τους υπόλοιπους, προσπαθώντας µε αυτό τον τρόπο να µας καταστήσει συνένοχους αλλά και να ενισχύσει την υπερασπιστική της γραµµή στα δικαστήρια που ακολούθησαν. Η µόνη χρονικά περίοδος όπου η Εταιρεία δενακολούθησε αυτή την άδικη πολιτική ήταν τα τελευταία δύο χρόνια όπου τα λεφτά
των συναδέλφων µας κρατούνταν σε ξεχωριστό λογαριασµό εν όψει της απόφασης του τελευταίου δικαστηρίου. Ως εκ τούτου η εισήγηση του Προεδρείου που προβλέπει ένταξη των εν ενεργεία τιµωρηµένων συναδέλφων µας στη Groupama και αναδροµικά για δύο χρόνια, υπερψηφίστηκε µε 15 ψήφους, ενώ 4 ψήφους πήρε η αντιπρόταση του ΣΚΕΕΠ οι οποίοι διαφωνούσαν µε την αναδροµικότητα των δύο χρόνων.

Τελικά στο Γενικό Συµβούλιο η πρόταση του Προεδρείου ψηφίστηκε µε 48 ψήφους και υπήρξε και ένα λευκό.

Β. Εξουσιοδότηση του Γενικού Συµβουλίου προς το ∆.Σ. για λήψη αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις για την Υγιεινή και την Ασφάλεια.
Στο πλαίσιο της ανακήρυξης της τριετίας 2017-2019 ως τριετία αφιερωµένη στην Υγιεινή και την Ασφάλεια στην εργασία, το Προεδρείο εισηγήθηκε την εξουσιοδότηση από το Γ.Σ. για πραγµατοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων. Σε περίπτωση που η Εταιρεία συνεχίσει να αρνείται να δώσει λύσεις στα µεγάλα και χρονίζοντα θέµατα ασφαλείας, τότε ο µόνος δρόµος που µας µένει είναι ο δρόµος του αγώνα. Είµαστε υποχρεωµένοι να παλέψουµε για όλα όσα απειλούν τον απαράβατο όρο της ασφάλειας στη δουλειά µας. Η τελική επίλυση όλων των θεµάτων ασφαλείας αποτελεί για µας και έναν ελάχιστο φόρο τιµής προς τους συναδέλφους που τόσο άδικα χάσαµε. Η
εισήγηση του Προεδρείου ψηφίστηκε στο ∆.Σ. Οµόφωνα, στο δε Γενικό Συµβούλιο
υπερψηφίστηκε ΝΑΙ 44, ΟΧΙ 5. 

Γ. ∆ιεκδίκηση συµµετοχής εκπροσώπων του Σωµατείου στις Επιτροπές ∆ιαγωνισµών για θέµατα που αφορούν την ΕΣΣΕ.

Αποτελεί θέση του συνδικάτου µας η συµµετοχή εκπροσώπων του σε Επιτροπές ∆ιαγωνισµών που έχουν σχέση µε όρους της Συλλογικής µας Σύµβασης και του Εσωτερικού Κανονισµού. Οι τελευταίες δε χρονικά καταγγελίες που µας κοινοποιήθηκαν από εργολάβους που καταγγέλλουν «παρατυπίες, πλαστογραφίες και φωτογραφικές διακηρύξεις», έρχονται να ενισχύσουν την ανάγκη ελέγχου και από το Σωµατείο των διαδικασιών αυτών. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκαθαρίσουµε όλα όσα µας έχουν καταγγελθεί. ∆ιαισθανόµενοι το βάρος της ευθύνης, διαβεβαιώνουµε όλους τους συναδέλφους πως όλες µας οι ενέργειες θα
γίνουν µε την απαιτούµενη προσοχή και σοβαρότητα, βάζοντας όπως πάντα το συµφέρον όλων των συναδέλφων µας, ως πρωταρχικό µέληµά µας. 
Στο ∆.Σ. η πρόταση υπερψηφίστηκε µε 12 ψήφους ΥΠΕΡ και 7 ΚΑΤΑ, στο δε Γενικό Συµβούλιο
που ακολούθησε υπερψηφίστηκε µε 32 ΥΠΕΡ και 15 ΚΑΤΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωµατείο µας σε πείσµα των καιρών συνεχίζει να επιδεικνύει την απαράβατη προσήλωσή του στις δηµοκρατικές διαδικασίες, τιµώντας την ιστορία του και την εµπιστοσύνη των συναδέλφων που το στηρίζουν. Είµαστε αποφασισµένοι τόσο για θέµατα Υγιεινής και Ασφάλειας όσο και για θέµατα σωστής εφαρµογής της Σύµβασης και των διαδικασιών που αφορούν στη δουλειά µας, να συγκρουστούµε µε οτιδήποτε µπορεί να οριστεί ως κατεστηµένο και µε οποιαδήποτε λογική µπορεί να χαρακτηριστεί ως καθεστωτική.

Τέλος είµαστε αποφασισµένοι να υπερασπιστούµε την ίδια µας τη δουλειά και απαιτούµε τον αντίστοιχο σεβασµό από κάθε διοικητικό κλιµάκιο των ΕΛΠΕ.

                                         Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ∆ΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου