Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Masterclass σχέσεων Ελλάδας - Λιβύης

Από το lygeros.org
Το Masterclass σχέσεων Ελλάδας - Λιβύης θα γίνει σε συνεργασία με τον Ηλία Κονοφάγο. Είναι ένα ανοιχτό μάθημα με ειδικές γνώσεις, το οποίο δεν είναι κλειστό στο ευρύτερο κοινό. Αντιθέτως επιδιώκει την προσέλευση των κατοίκων αφού αφορά ειδικά την ανάπτυξη της περιοχής τους απλώς δεν έχει όριο κλασικού ωραρίου κι οι αντοχές είναι προαπαιτούμενο. 

Το timing είναι σημαντικό διότι χρειαζόμαστε μια καλή προετοιμασία πριν τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης και την αρχή διαπραγματεύσεων με την Λιβύη όσον αφορά στο θέμα της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης διότι τα ενεργειακά δεδομένα ενισχύονται στην Ανατολική Μεσόγειο και θα αγγίζουν και τα εννέα θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται Νότια της Κρήτης.

Είναι λοιπόν σημαντικό ..
να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα των δυο κρατών τόσο σε επίπεδο στρατηγικής όσο και σε ενέργειας. Επειδή έχουμε ήδη απτά αποτελέσματα σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε στρατηγικά για να αξιοποιήσουμε την ενέργεια. Κι αυτό αφορά άμεσα τους απλούς πολίτες που έχουν να παίξουν τον πολιτικό τους ρόλο ως συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι που έχουν γνώσεις για να επισπεύσουν τις διαδικασίες θέσπισης και οριοθέτησης της ΑΟΖ. 

Επίσης το Masterclass θα αποδείξει ότι ο σεβασμός προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον είναι οι βασικοί άξονες αυτής της προσέγγισης που χαράζει το μέλλον της Ελλάδας που δημιουργούν όχι οι πολλοί αλλά οι λίγοι που είναι σπάνιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου