Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ





                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
 Συνάδελφοι, 

Δυο χρόνια μετά από το εργοδοτικό έγκλημα στις ΒΕΑ, η εταιρεία με μεγάλες κουβέντες περί ολιστικής ασφάλειας προσπαθεί να δείξει το «ανθρώπινο» πρόσωπό της. Όμως τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει όσο αφορά τις συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων. 


Καταγγέλλουμε:



1. Τους υπευθύνους των ΒΕΘ που χωρίς να το αναφέρει κάποια διαδικασία, κανονισμός ή έγγραφη εντολή της εταιρείας, στέλνουν τους συναδέλφους να απασχοληθούν σε εργασίες άσχετες με την εταιρεία. Δηλαδή, στέλνουν τους χειριστές να ξεφορτώνουν με ανυψωτικό μηχάνημα κατασχεμένα λαθραία τσιγάρα και οινοπνευματώδη ποτά, το οποίο συνιστά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού εργασίας της εταιρείας (άρθρο 20, παρ. 2). 
2. Στις ΒΕΑ συνεχίζονται τα 12ωρα στους ηλεκτρολόγους βάρδιας, χωρίς να γίνονται ενέργειες για την κάλυψη των κενών. 
3. Οι συνάδελφοι εργολαβικοί που δουλεύουν στα όργανα, στρεπτά και συντήρηση βάρδιας καλύπτοντας πάγιες οργανικές θέσεις, δουλεύουν βάρδια χωρίς να είναι δηλωμένοι σε πρόγραμμα βάρδιας και δεν ασφαλίζονται στα βαρέα. 
4. Ο εργολάβος καθαριότητας σταμάτησε να ασφαλίζει με βαρέα ένσημα τους συναδέλφους που δουλεύουν μέσα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εν γνώσει της εταιρείας. 

Η εργοδοσία παραμένει εργοδοσία και κοιτάει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Να μεγιστοποιεί τα κέρδη της. 
    
                                    Ζητάμε άμεσα να πάρει επίσημη θέση το Σωματείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου