Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Η 1η Μάη σηµατοδοτεί τους αγώνες της εργατικής τάξης για την κατάκτηση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωµάτων σε όλη την υφήλιο. 131 χρόνια µετά από την 1η Μάη του 1886, το µήνυµα και ο συµβολισµός της είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

          Στην Ελλάδα της επταετίας των µνηµονίων, της ισοπέδωσης των εργασιακώνσχέσεων και δικαιωµάτων, της φτώχιας και της εξαθλίωσης, ο κόσµος της εργασίας καλείται να ανταπεξέλθει στις καθηµερινές του ανάγκες, έχοντας απέναντί του το µνηµονιακό µέτωπο κυβέρνησης, εργοδοσίας και της χούντας των Βρυξελλών.
       
        Η σηµερινή Ευρώπη έχει ..
αποκαλύψει προ πολλού το αποκρουστικό της πρόσωπο παραδίδοντας την ευθύνη των αποφάσεων που ορίζουν τις ζωές όλων µας,σε µία οργανωµένη «συµµορία» τραπεζιτών – τοκογλύφων. Οι εθνικές κυβερνήσεις µε τη σειρά τους απεµπόλησαν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώµατα και υπακούν στις απαιτήσεις της «συµµορίας» µε πρώτα και µεγαλύτερα θύµατα τους εργαζόµενους και τους συνταξιούχους.

       Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, η απάντηση είναι η συσπείρωση του κόσµου της εργασίας γύρω από τα συνδικάτα.
     
       Ενωµένοι µπορούµε να αντισταθούµε και να ανατρέψουµε τους σχεδιασµούς και τις προσταγές των Βρυξελλών και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

∆ιεκδικούµε :

• Κατάργηση των αντεργατικών και αντιδηµοκρατικών νόµων που κατέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης, δικαιώµατος στην εργασία, δικαιώµατος στην ελπίδα.
• Θέσπιση όλων των απαραίτητων νοµοθετικών ρυθµίσεων µε στόχο την κατάργηση των ελαστικών µορφών απασχόλησης και την κατοχύρωση σταθερής και µόνιµης εργασίας µε πλήρη εργασιακά δικαιώµατα.
• Αξιοποίηση επιτέλους όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού και όχι προς όφελος του κεφαλαίου, ντόπιου ή ξένου.
• Αύξηση µισθών και συντάξεων, τόνωση της αγοραστικής δύναµης µισθωτών και συνταξιούχων και κατά συνέπεια ενδυνάµωση της οικονοµίας µας.
• Επαναφορά του θεσµικού πλαισίου των Συλλογικών διαπραγµατεύσεων και των Συλλογικών Συµβάσεων. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

        Χρέος µας είναι να τιµούµε τους αγώνες και το αίµα που χύθηκε διεκδικώντας αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, ανθρώπινη ζωή.

                                                          Τιµούµε την 1Η ΜΑΗ

                                               Γιορτάζουµε την Εργατική Πρωτοµαγιά
                                               Απεργούµε, ∆ιαδηλώνουµε, ∆ιεκδικούµε

                                                       Όλοι µαζί δίνουµε το παρόν 
                                                            τη ∆ευτέρα 1η ΜΑΗ 
                              & ώρα 11:00 στην πλατεία Κλαυθµώνος για την Αθήνα                                                                             & 10:30 στο Εργατικό Κέντρο για τη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου