Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή του ILO απέστειλε σήμερα η Γ.Σ.Ε.Ε.

Από το taxheaven.gr
Η επιστολή αφορά στην ενημέρωση που παρείχε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Συνομοσπονδία, σχετικά με τις επισημάνσεις του για την Έκθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Εργασιακά. 

Τα σχόλια του ILO είχαν αποσταλεί στο Υπουργείο Εργασίας από το Νοέμβριο του 2016 και δεν είχαν γνωστοποιηθεί όπως έπρεπε από το Υπουργείο στη Συνομοσπονδία.

Σας παραθέτουμε τη σχετική επιστολή της ΓΣΕΕ τον κύριο Guy Ryder:


Προς
Γενικό Διευθυντή  του ILO
κ. Guy Ryder

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Διευθυντή

Σας απευθύνουμε το παρόν έγγραφο προκειμένου να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσφατη ενημέρωσή μας στις 8 Μαρτίου 2017, μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης του ILO στην Αθήνα, σχετικά με την επιστολή που αποστείλατε στις 11 Νοεμβρίου 2016 στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία περιέχει τα σχόλια του ILO στην Έκθεση της Επιτροπής Ανεξαρτήτων Εμπειρογνωμόνων. Η επιστολή σας αυτή δυστυχώς δεν μας είχε γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Εργασίας στο χρόνο που τη στείλατε. 

Θα θέλαμε με την ευκαιρία του εγγράφου μας αυτού να θέσουμε υπόψη σας ότι η ΓΣΕΕ έχει καταθέσει στην Επιτροπή Ανεξαρτήτων Εμπειρογνωμόνων εκτενή τεχνικά υπομνήματα για τα κρίσιμα ζητήματα στα οποία επιδιώκονται νέες πρόσθετες απορρυθμιστικές παρεμβάσεις στην εθνική εργατική νομοθεσία, όπως για τις ομαδικές απολύσεις, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις, τη διαδικασία διαιτησίας και την απεργία. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στη συμφωνία των εθνικών κοινωνικών εταίρων του Ιουλίου 2016 είχε ζητηθεί από την Κυβέρνηση η ενημέρωσή τους τόσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς, όσο και για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη διαρκή συμβολή του ILO στην ενημέρωση της ΓΣΕΕ και γενικότερα των εθνικών κοινωνικών εταίρων και κυρίως στη διασφάλιση των τριμερών διαδικασιών στα ζητήματα της εργασίας σε μία νέα κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο.

Με τιμή


Ο Πρόεδρος                                                                
Γιάννης Παναγόπουλος                                                 

Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Κιουτσούκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου