Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Στόχος των ΗΠΑ η κυριαρχία τους στην αγορά του LNG

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με την EIA (Energy Information Administration), αυξημένες καταγράφηκαν οι εξαγωγές φορτίων LNG από τις ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολουθώντας τον ίδιο ρυθμό αύξησης με αυτόν που καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, από τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου «Cheniere’s Sabine Pass» στη Λουϊζιάνα, εξήχθησαν 51,8 δις κυβικά πόδια (bcf) φυσικού αερίου, συγκριτικά με τα 51,5 δις κυβικά πόδια φυσικού αερίου τον περασμένο Ιανουάριο.

Με αυτούς τους ρυθμούς οι ΗΠΑ αναμένεται ότι ..
μέχρι το 2018 θα καταστούν ένας από τους πιο σημαντικούς εξαγωγείς φυσικού αερίου παγκοσμίως και μέχρι το 2020 η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε όρους παραγωγής LNG.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τερματικός σταθμός στη Λουϊζιάνα μέσα σε ένα έτος από τη δημιουργία του έχει ήδη πραγματοποιήσει εξαγωγές 70 φορτίων LNG, εξυπηρετώντας τις ενεργειακές ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς.

Μέχρι το 2021 πρόκειται να δημιουργηθούν άλλοι 4 τερματικοί σταθμοί εξαγωγής LNG. Εκτιμάται ότι οι συνολικές εξαγωγές των 5 τερματικών σταθμών στις ΗΠΑ (του τερματικού σταθμού στη Λουϊζιάνα και των 4 νέων τερματικών σταθμών) θα αγγίξουν τα 9,2 δις κυβικά πόδια LNG ανά ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου