Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Goldman: Υψηλές παραμένουν οι αμερικάνικες εισαγωγές αργού - Αναστροφή της τάσης μετά τον Μάρτιο

Από το worldenergynews.gr
Η φάση ομαλοποίησης των αποθεμάτων της αγοράς πετρελαίου φαίνεται να είναι ακόμη μακριά, λόγω των πολύ υψηλότερων αμερικανικών εισαγωγών. 

Αυτό διαπιστώνει η Goldman Sachs, η οποία εκτιμά ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν από το Μάρτιο και μετά. 

Την ίδια ώρα η συμμόρφωση με τις συμφωνηθείσες περικοπές ήταν..
αυξημένη κατά 93% τον Ιανουάριο έναντι 84% της αρχικής προσδοκίας. 

Αυτό επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του κρύου καιρού στη Ρωσία και της μεγαλύτερης μείωση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία. 

Όπως συμβαίνει συνήθως με την παραγωγή του ΟΠΕΚ, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τα ακριβή επίπεδα, υπονοώντας ότι τα δεδομένα της ΙΕΑ μπορεί να δείξουν μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής. 

Δεδομένης της υψηλής συμμόρφωσης των χωρών - παραγωγών πετρελαίου στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, το κανάλι των εισαγωγών αναμένεται να αντιστραφεί από τον Μάρτιο και μετά.

Ως εκ τούτου, η Goldman εκτιμά ότι τα αυξημένα αποθέματα στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν τις εκτιμήσεις της για σταδιακή υποχώρηση των αποθεμάτων πετρελαίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, σε μακροοικονομικό επίπεδο, το momentum της ισχυρής ανάπτυξης συνεχίζεται και το 2017, καθώς οι παγκόσμιοι δείκτες για τη μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκαν τον Ιανουάριο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.

Τα στοιχεία αυτά προκαλούν ανοδικό ρίσκο στην εκτίμηση για ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης το 2017 και ενδεχομένως να επιταχύνουν το rebalancing της αγοράς πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου