Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Total: Θέλει μεγαλύτερη μείωση παραγωγής πετρελαίου

Από το newmoney.gr
ΟΠΕΚ και Ρωσία θα πρέπει να επεκτείνουν την εξάμηνη συμφωνία τους για τη μείωση στην παραγωγή πετρελαίου αν θέλουν να μειωθούν τα αποθέματα και να ανέβει η τιμή του «μαύρου χρυσού», ανέφερε μιλώντας στο Bloomberg o διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total, Patrick Pouyanne.

«Εάν στ' αλήθεια θέλουν να υπάρξει αντίκτυπος στην αγορά, που σημαίνει να μειωθούν τα αρκετά υψηλά πετρελαϊκά αποθέματα, η συμφωνία περιστολής της παραγωγής θα πρέπει να παραταθεί και μετά τον Μάιο», ανέφερε ο Pouyanne, συμπληρώνοντας ότι είναι βέβαιος ότι θα το κάνουν.

Ο ισχυρός άνδρας της Total ανέφερε ότι..
προτίθεται να συνεχίσει να μειώνει το αποκαλούμενο «break-even point» - δηλαδή την τιμή του πετρελαίου στην οποία οι ταμειακές ροές καλύπτουν δαπάνες και μερίσματα – γιατί δεν είναι «εντελώς πεπεισμένος» ότι έχουν τελειώσει οι δύσκολες στιγμές για τον κλάδο.

Παράγοντες όπως η άνοδος της παραγωγής σχιστόλιθου στις ΗΠΑ, αλλά και η αύξηση της παραγωγής από τη Λιβύη μπορεί να συνεχίσουν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές, σημείωσε ο Pouyanne.

Το πετρέλαιο κινείται πάνω από τα 50 δολ/βαρέλι από τη στιγμή που οι χώρες του ΟΠΕΚ και άλλα 11 κράτη άρχισαν να μειώνουν την παραγωγή από την 1η Ιανουαρίου.

Οι εξαγωγείς πετρελαίου ολοκλήρωσαν τον προηγούμενο μήνα περί το 90% των μειώσεων που είχαν δεσμευτεί να κάνουν. Σύμφωνα με τη Goldman Sachs Group η αγορά πετρελαίου θα σημειώσει ελλειμματικό εφοδιασμό κατά το α' εξάμηνο του έτους.

Παράλληλα, ο CEO της Total προειδοποίησε για τους κινδύνους του αυξανόμενου οικονομικού προστατευτισμού κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες, λέγοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Το ελεύθερο εμπόριο έχει βοηθήσει να μειωθεί η φτώχεια στις αναδυόμενες αγορές, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου