Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Διετής παράταση για τα σεισμικά δεδομένα στο χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Δεκτό έγινε από το ΥΠΕΝ (δείτε τη σχετική απόφαση εδώ) το αίτηµα της Energean για διετή παράταση των ερευνών στο χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων, προκειμένου να καταγραφούν τα νέα σεισµικά δεδοµένα 2D .

Πλέον, οι εργασίες της πρώτης φάσης του βασικού σταδίου ερευνών αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2019.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του βασικού σταδίου ερευνών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2023.

Θυμίζουμε ότι..
, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το energypress, η Energean Oil & Gas βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Repsol, προκειμένου ο ισπανικός κολοσσός να συμμετάσχει στην έρευνα και εκμετάλλευση των δύο χερσαίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας που έχουν κατακυρωθεί στην Energean, δηλαδή στις περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας.

Το χρονικό των ερευνών

Η Energean κατέχει ως Operator το 100% της άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων.

Η ερευνητική δραστηριότητα της Energean στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2014, έπειτα από την επικύρωση από τη Βουλή της σχετικής σύμβασης, η οποία είχε υπογραφεί με το Δημόσιο τον Μάιο του 2014, μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Energean στη διάρκεια της επταετούς ερευνητικής περιόδου είναι της τάξης των 35 εκατ., δολαρίων. 

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί η αεροβαρυτική έρευνα (FTG), και, μετά την ολοκλήρωση και της σεισμικής έρευνας δύο διαστάσεων, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν δύο γεωτρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροβαρυτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015, με την οποία καταγράφηκε από αέρος το ανάγλυφο του εδάφους, ήταν η πρώτη στην ιστορία των ελληνικών υδρογονανθράκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου