Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Το πολικό ψύχος στην Ευρώπη «δοκιμάζει» τα ενεργειακά δίκτυα

Από το newmoney.gr
Απ' άκρη σ' άκρη, ολόκληρη η Ευρώπη αναζητά ενεργειακές προμήθειες λόγω του κύματος κακοκαιρίας που έχει πλήξει την ήπειρο.

Χιονοθύελλες, θυελλώδεις άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες έχουν πλήξει την Ευρώπη από τη Μεσόγειο έως τη Βόρεια Θάλασσα, με αποτέλεσμα η ζήτηση να βρίσκεται στο ζενίθ και να δημιουργούνται εκτεταμένα blackouts.

Ο Ιανουάριος θα είναι ένας ..
από τους πιο κρύους μήνες των τελευταίων πέντε ετών στην Ευρώπη και οι θερμοκρασίες αυτές θα παραμείνουν για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, εκτιμά ο Τζιάκομο Μασάτο, μετεωρολόγος στην Marex Spectron Group Ltd.

Για τους traders φυσικού αερίου, ο χειμώνας προβλεπόταν βαρετός, ωστόσο, το φυσικό αέριο «έκλεισε» το 2016 με το μεγαλύτερο bull run της δεκαετίας, καθώς η ζήτηση αυξανόταν συνεχώς.

Στην Τουρκία ο κρατικός διαχειριστής ενέργειας ζήτησε από τους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας να μειώσουν τη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 90%, ενώ στη Γαλλία, ο αντίστοιχος διαχειριστής εξέδωσε προειδοποίηση για έκτακτη ανάγκη φυσικού αερίου στο νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας.

Η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία αναγκάστηκαν να εκκενώσουν απομακρυσμένα χωριά που είχαν ξεμείνει από θέρμανση και η ηλεκτρονικό ρεύμα, ενώ η Ελλάδα σταμάτησε τις εξαγωγές ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου