Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Απεργία ΓΣΕΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 5/12/17 η ΓΣΕΕ µέσω ∆ελτίου Τύπου, καλεί όλα τα Σωµατεία – Μέλη της να συµµετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που εξήγγειλε για την Πέµπτη 14 του ∆εκέµβρη. Η πρόθεση της κυβέρνησης να αφαιρέσει ουσιαστικά το δικαίωµα στην απεργία στα πρωτοβάθµια σωµατεία, καθιστά ως µονόδροµο τον δρόµο αντίδρασης και αντίστασης των δυνάµεων της εργασίας.

Κλείνοντας έναν ακόµη «µνηµονιακό χρόνο», µπορούµε πλέον να πούµε..
µε κάθε βεβαιότητα πως τίποτα δεν µας εκπλήσσει. Πόσο µάλλον αν η χρονική στιγµή της προσπάθειας αφαίρεσης του συνταγµατικά κατοχυρωµένου δικαιώµατος στην απεργία, συµπίπτει µε την πρόβλεψη στον προϋπολογισµό, ποσού που θα προκύψει από την πώληση του ποσοστού των ΕΛΠΕ που παραµένει στον έλεγχο του ∆ηµοσίου.

Κατά πως λέει και ο λαός µας «µε ένα σµπάρο, δύο τρυγόνια»… Πέρα λοιπόν από το γεγονός πως επιχειρήσεις κρίσιµες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, όπως τα ΕΛΠΕ, η ∆ΕΗ, η ΕΥ∆ΑΠ κ.α., ξεπουλιούνται στα ιδιωτικά συµφέροντα, έχουµε και την επίµαχη τροπολογία που θα απαγορεύει το δικαίωµά µας να αγωνιστούµε για τα δικαιώµατά µας. ∆ικαιώµατα τόσο ως εργαζόµενοι, όσο και ως πολίτες αυτής της χώρας.

Στις 14 του ∆εκέµβρη καλούµαστε για µία ακόµα φορά να απεργήσουµε και να διαδηλώσουµε ενάντια σε λογικές ξεπουλήµατος, ενάντια στην ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωµάτων έχουν αποµείνει µετά από οκτώ χρόνια σκληρής, ανελέητης και απάνθρωπης επίθεσης σε κάθε τι που ορίζεται ως φιλεργατικό και φιλολαϊκό.

Συµµετέχουµε µαζικά και αγωνιστικά στην Απεργία της ΓΣΕΕ στις 14 ∆εκέµβρη 2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου