Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. ΕΛΠΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καλούµαστε να αναφερθούµε στην από 28/11/2017 ανακοίνωση της «ηγεσίας» της ΠΑΣΚΕ (βλέπε ανακοίνωσή τους 19/12/2016), µε την υπογραφή και τον µανδύα του ΣΚΕΕΠ. Πρωτίστως, θεωρούµε ότι η απάντηση έχει δοθεί µε την προγενέστερη ανακοίνωση του Σωµατείου για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της 27/11/2017, έχουµε όµως την υποχρέωση να αναφερθούµε στα ψέµατα και τις φαντασιώσεις που ξεχειλίζουν από ..
την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΣΚΕΕΠ, οι οποίες για άλλη µια φορά συνειδητά ή όχι, αλλά κυρίως επικίνδυνα χτυπούν το θεσµό του Σωµατείου.
Το έχουµε ξαναπεί πως στο Σωµατείο δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση και αυτό είναι ένα µεγάλο πρόβληµα για τον θεσµό. Εδώ και χρόνια στο Σωµατείο µας, η στάση και η τακτική της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΠΑΣΚΕ–ΣΚΕΕΠ, είναι τουλάχιστον τυχοδιωκτική και ανεύθυνη.

Το ΣΚΕΕΠ λειτουργεί ως τροχοπέδη στο Συνδικάτο. Κατάφερε να στερέψει ακόµα και τη στείρα αντιπολίτευση που διαρκώς «ασκεί» και πέρασε πλέον εδώ και καιρό στο στάδιο των προσωπικών επιθέσεων (παλιά µου τέχνη κόσκινο !!!).

Πώς να χαρακτηρίσεις το ότι αναφερόµενοι µε ψέµατα και µισές αλήθειες στον Πρόεδρο του Σωµατείου χρησιµοποιούν τα εισαγωγικά στη λέξη “Πρόεδρος”.

Το µόνο που γνωρίζουν καλά και κάνουν, οι συνάδελφοι του ΣΚΕΕΠ, όπου βρεθούν και όπου σταθούν είναι να διαδίδουν κουτσοµπολιά, να «φτιάχνουν» ειδήσεις από το πουθενά, να κατηγορούν σε προσωπικό επίπεδο όσους συνδικαλίζονται και ειδικά µε την ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ, αναφερόµενοι σε αυτούς µε απαξιωτικό και ατιµωτικό τρόπο, να συκοφαντούν, να δηµιουργούν ίντριγκες, να
πουλάνε εκδούλευση στους πάντες, να προσπαθούν να ακυρώσουν την εργασιακή ή
συνδικαλιστική διαδροµή, όποιου δεν είναι µαζί τους και να «βγάζουν» στην φόρα υποτιθέµενες «κρυφές» συµφωνίες του Προεδρείου, κάνοντας τον τηλεβόα για τα θέλω της Εταιρείας, ώστε να προϊδεάσουν τον κόσµο και µετά η Εταιρεία να προσπαθεί να τα επιβάλει ως τετελεσµένα. Ποιός ο λόγος το Προεδρείο να κάνει «κρυφή» συµφωνία όταν αυτή κάποια στιγµή θα πρέπει να υλοποιηθεί και εποµένως να ανακοινωθεί !!!.

Ενδεικτικά θυµίζουµε τις λίστες µε ονόµατα εργαζοµένων σε βάρδια και τα «χτυπήµατα» των καρτών τους, οι οποίες «διέρρευσαν» από το τµήµα προσωπικού και διαφηµίσθηκαν αναλόγως, για πλέον των 5 µηνών από τον τηλεβόα του ΣΚΕΕΠ, εκθέτοντας συναδέλφους ως µη συνεπείς, για κάτι που τόσα χρόνια ίσχυε και η Εταιρεία προσπαθούσε να αλλάξει χωρίς την σύµφωνη γνώµη του Σωµατείου.
Αυτός είναι ο µόνος ρόλος που έχουν µέσα στο Συνδικάτο γιατί µόνον αυτόν διεκδικούν και φυσικά αυτόν τους δίνει και η Εταιρεία, κάνοντας τους χατίρια για κλιµάκια, προαγωγές, µετακινήσεις κλπ για να δείχνουν το πόσο φροντίζουν τους «δικούς τους»!!!. 

Συνάδελφοι του ΣΚΕΕΠ-ΠΑΣΚΕ, είναι γνωστές στους εργαζόµενους οι τακτικές και ο ρόλος σας. Θυµόµαστε όλοι τον «βίο και την πολιτεία» σας, όταν είχατε την ευθύνη της ∆ιοίκησης του Σωµατείου. Θυµίζουµε, κατά την οµογενοποίηση των Συµβάσεων των πρώην εταιρειών (∆ΕΠ, ∆ΕΠ-ΕΚΥ, ΕΚΟ, ΕΛ∆Α), τα Μηνιαία ∆έλτα, το άρθρο 14 στις ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), τις πολύ χαµηλές εντάξεις, τις γενικές αυξήσεις κάτω του πληθωρισµού σε πολύ καλές και κερδοφόρες εποχές, τη δεύτερη ταχύτητα για τους νέους εργαζόµενους, τη διαφορετική ταχύτητα ένταξης σε
παλαιούς πριν το 1993 6,5%, σε νέους µετά το 1993 1,3% στην Groupama, τις καταργήσεις και την απαξίωση του Νοσοκοµειακού και Συνταξιοδοτικού προγράµµατος και βέβαια είναι νωπές στη µνήµη µας, οι προτάσεις και ο ρόλος σας στους αγώνες µας για την ΕΣΣΕ 2011 και µετά. Οι συνάδελφοι ,παλαιοί και νέοι δεν µπορούµε να τα λησµονήσουµε, γι’ αυτό η καλύτερη υπηρεσία που µπορείτε να προσφέρετε, είναι να συνέλθετε πριν κάνετε περισσότερη ζηµιά στους εργαζόµενους.
Οι εργαζόµενοι σας έχουν πάρει είδηση, γνωρίζουν το ρόλο του καθενός µας και έτσι τοποθετούνται σε κάθε προσκλητήριο του Σωµατείου.

Αν δεν σας αρέσει και δεν σας εξυπηρετεί η βούλησή τους, τότε έχετε πρόβληµα !!!!

Όσο για τις «προτάσεις» για παραιτήσεις και εκλογές (!!!), η ∆ηµοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Στο καταστατικό µας προβλέπεται διαδικασία µέσω συλλογής υπογραφών για κατάθεση µοµφής κατά του προεδρείου, για όσους θεωρούν πως υπάρχει αναντιστοιχία µε τη βούληση των µελών. Κάτι που εσείς το 2009 όταν σχεδιάσατε την τότε αποστασία και την ανατροπή του Προεδρείου δεν δεχτήκατε το αίτηµα για Γενική Συνέλευση, παρά τις υπογραφές 680 εργαζοµένων. Έτσι αντιλαµβάνεστε
εσείς την ∆ηµοκρατία. Αυτή είναι η διαφορά µας!!!.

                            Για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Παρασκευής 24/11/2017:

Κανείς µας δεν θυµάται τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια να κατατέθηκε στο ∆.Σ κοινή πρόταση από ΣΚΕΕΠ – ΕΛΚΕ. Θεσµικά το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας ενηµέρωσε προφορικά τον Πρόεδρο και τον Γραµµατέα ότι υπάρχει η δυνατότητα για την επίσκεψη εκπροσώπων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στον χώρο του σωµατείου για ενηµέρωση - απορίες συναδέλφων σε ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά κλπ, στα πλαίσια µιας πρωτοβουλίας που πήρε το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ κάτι το οποίο δηµοσιεύτηκε παντού, µέχρι και
στο Facebook. Οπότε η πατρότητα της συγκεκριµένης πρότασης ανήκει στο ΙΝΕ- ΓΣΕΕ και σε κανέναν άλλο.

Groupama: Ένα πολύ σοβαρό θέµα που προβληµάτισε πολύ όλους µας και για το οποίο έγιναν άπειρες συζητήσεις και στα ∆ιοικητικά συµβούλια και έξω από αυτά.
Οι προτάσεις του ΣΚΕΕΠ στο ∆.Σ του Οκτώβρη κατά την συζήτηση του θέµατος, ήταν αρκετές ( ίσως εκεί µπερδεύονται ). Η τελευταία τους όµως και αυτή που µπήκε για ψηφοφορία σε αντιδιαστολή µε του προεδρείου ( είναι εθιµοτυπικός όρος το να µην συµφωνούν ποτέ µε τις προτάσεις του προεδρείου ) ήταν: «Ανανέωση για ένα χρόνο µε 2,5% εγγυηµένο, µε µείωση των διαχειριστικών και αν η Groupama δεν το δεχότανε, να πάµε άµεσα σε διαγωνισµό.»
Όσο για την εισήγηση του ΣΚΕΕΠ η Εταιρεία να πληρώσει την διαφορά στα διαχειριστικά, είχε ήδη γίνει πρόταση από το Προεδρείο προς την Εταιρεία και µεταφέρθηκε στο ∆.Σ η απάντηση της Εταιρείας, ότι κατ’ αυτήν «έχει ήδη δώσει πολλά στο πρόγραµµα µε την αύξηση του ποσοστού για τους µετά το 1993». ( «Παρερµηνεία» από το ΣΚΕΕΠ, όχι και τόσο σηµαντική, ωστόσο τους διέφυγε άλλη µια πατρότητα).

Να αναφέρουµε επίσης πως το συµβόλαιο του προγράµµατος (Groupama) ξεκαθαρίζει πως: η Εταιρεία έχει την άµεση ευθύνη να παρέχει στους εργαζόµενους αποταµιευτικό πρόγραµµα µε τους εκάστοτε καλύτερους όρους της αγοράς. Ευθύνη του Σωµατείου είναι να διαπραγµατεύεται µε την Εταιρεία τους κανονιστικούς όρους των συµβολαίων ( ποσοστό εισφοράς, µερική εξαγορά κτλ). Το πώς λειτουργεί η ασφαλιστική αγορά δεν είναι κάτι που µπορεί να το καθορίσει το Συνδικάτο.

Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια του τελευταίου ∆.Σ, το ΣΚΕΕΠ δήλωνε ότι συµφωνούσε στην διενέργεια νέου διαγωνισµού, (όπως είχαν προτείνει και στο ∆.Σ του Οκτώβρη άλλωστε !!!), πριν τη ψηφοφορία, όµως κατέθεσαν ως πρόταση να αποφασίσει µε κάλπη ο κόσµος για το αν θα πρέπει να πάµε σε νέο διαγωνισµό ή να δεχτούµε το 2,25 + 0,25 και µάλιστα χωρίς να προτείνει το ∆.Σ. κάτι !!! και το πιο ωραίο; ούτε το ΣΚΕΕΠ είχε συγκεκριµένη πρόταση για την ψηφοφορία !!! τι θα
ζητούσαν δηλαδή από τον κόσµο να ψηφίσει ;;; Μα φυσικά το αντίθετο από ότι και να πρότεινε το Προεδρείο. ∆υστυχώς στις σοβαρές αποφάσεις µόνο έτσι ξέρουν να λειτουργούν, διασπαστικά. Μπροστά στην εµµονή τους να «ρίξουν» το Προεδρείο, το συµφέρον του κόσµου πάει περίπατο..

Για αποκατάσταση της αλήθειας, η τελική πρόταση του προεδρείου παίρνοντας υπόψιν τις θέσεις και τους προβληµατισµούς όλων των παρατάξεων και όλων των µελών του ∆.Σ, ήταν η κοινή συνισταµένη όλων όσων συζητήθηκαν και αυτό φαίνεται από την καθολική αποδοχή της, αφού υπερψηφίστηκε µε 19 Υπέρ και 1 Λευκό.

Και µια τελευταία υπενθύµιση: «Οι ανίκανοι και οι επικίνδυνοι» του Προεδρείου (όπως µας χαρακτηρίζει το ΣΚΕΕΠ) σε καιρούς χρεωκοπίας, µνηµονίων και διάλυσης των ΣΣΕ σε όλη την χώρα, υπερασπίστηκαν και βελτίωσαν την Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, ενέταξαν όλους τους νέους συνάδελφους στο 6,5% στην Groupama πέτυχαν να γίνουν 300 νέες προσλήψεις µόνο τα δυο τελευταία χρόνια (όλες σε τµήµατα παραγωγής και συντήρησης) και άλλα πολλά, έχοντας απέναντι όχι µόνο την εργοδοσία αλλά δυστυχώς και συνδικαλιστικές παρατάξεις όπως το ΣΚΕΕΠ.

Εµείς ως ΕΝΙΑΙΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. έτσι σκοπεύουµε να συνεχίσουµε, µε τη στήριξη των εργαζοµένων, που πάντα µας την δίνανε µαζικά και αποφασιστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου