Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Diaxon: Νέα γραμμή παραγωγής, περισσότερες θέσεις εργασίας

Από το energypress.gr
Αναπτυξιακούς στόχους θέτει και υλοποιεί η DIAXON στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής. Μία νέα γραμμή παραγωγής και περίπου 30 νέες θέσεις εργασίας προβλέπονται μέχρι το τέλος του έτους, όπως αποκάλυψε στον "Χ" ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων, ο κ. Νίκος Κλεισάρης. Το εργοστάσιο της DIAXON Πλαστικά Συσκευασίας της Κομοτηνής είναι θυγατρική εταιρεία των Ελληνικών Πετρελαίων, παράγει τους περισσότερους τύπους BOPP φιλμ (φιλμ πολυπροπυλένιο), απαραίτητο για τις συσκευασίες τροφίμων. 

"Η DIAXON στο αμέσως επόμενο διάστημα έως τέλος του χρόνου προτίθεται να ..
κάνει κάποιες προσλήψεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν δημόσια. Ο στόχος της DIAXON είναι να γίνει ακόμη μια γραμμή παραγωγής να απασχοληθούν άλλοι 20-30 εργαζόμενοι", είπε ο κος Κλεισάρης.

Ικανοποιημένος από τη λειτουργία του εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής ο κος Κλεισάρης μας πληροφορεί ότι σήμερα απασχολεί γύρω στα 100 άτομα και άλλα 30 μέσω εργολάβου. Η DIAXON είναι μια εταιρεία δυναμική στον κλάδο των πλαστικών και των πετροχημικών και σε μια περιοχή που έχει ανάγκη, συμπληρώνει ο Τάκης Μουμτζίδης γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων. 

Άλλωστε σε μία περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία αυτοί είναι οι τυχεροί εργαζόμενοι. Η ανασφάλεια όμως που βιώνει ο Έλληνας που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα δε μπορεί να μην τους επηρεάζει. Οργανωμένοι στο Σωματείο Εργαζομένων συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το γιατί μας το εξηγεί ο κος Κλεισάρης "το μεγάλο πρόβλημα από το 2010 και μετά είναι η ανεργία, η απλήρωτη εργασία καθώς και οι χαμηλοί μισθοί. 

Αυτό που διεκδικούμε είναι ίσες ευκαιρίες για όλους, αύξηση των μισθών όχι μόνο γιατί πρέπει κάτι να λέμε, αλλά για να μπορέσει να ζήσει η νέα γενιά, δεν μπορεί να ζήσει με τα 400 ευρώ αυτό είναι γνωστό και επίσης θέλουμε απασχόληση για τον περισσότερο κόσμο γιατί η ανεργία στην Ελλάδα και ειδικότερα στη βόρεια Ελλάδα είναι σε δυσθεώρητα ύψη, η ανεργία δημιουργεί και άλλα προβλήματα, κοινωνικά και ειδικά στα ασφαλιστικά μας ταμεία".

Κατά τον κο Μουμτζίδη "τα ζητούμενα πλέον είναι τα αυτονόητα, δηλαδή να εργάζεσαι γιατί τα ποσοστά της ανεργίας είναι τεράστια, να εργάζεσαι και να πληρώνεσαι για την εργασία σου και να πληρώνεσαι αξιοπρεπώς. 

Όλοι ξέρουμε ότι τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχει δεχθεί η εργασία μια επίθεση και αυτό προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε".

(της Δήμητρας Συμεωνίδου, Χρόνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου