Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου για επαφές ΠΣΕΕΠ με Υπουργεία

Από το pseep.gr
Σε συνέχεια της συνάντησής µας την Τετάρτη 31/05/17 µε τον Υπουργό ΥΠΕΝ κο Γ. Σταθάκη, σήµερα 02/06/17 συναντηθήκαµε και µε τη ∆ιοίκηση του ΤΑΙΠΕ∆ το οποίο κατέχει και το ποσοστό των ΕΛΠΕ που ανήκουν στο ∆ηµόσιο. Η ατζέντα και των δύο συναντήσεων ήταν η διευκρίνιση πρόθεσης από την πλευρά του ∆ηµοσίου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΕΛΠΕ στο άµεσο και στο µεσοπρόθεσµο µέλλον.

Επίσης ζητήσαµε ενηµέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες προέκυψαν µετά ..
και την αναβολή κατά ένα µήνα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ, την οποία ζήτησε ο ένας εκ των δύο µεγαλοµετόχων (Paneuropian). Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων οι οποίες έγιναν σε καλό κλίµα, ο κος Σταθάκης τόνισε τη µεγάλη σηµασία που έχουν για την κυβέρνηση και κατ΄ επέκταση για τον ελληνικό λαό, η παραµονή στα χέρια του ∆ηµοσίου των µετοχών Εταιρειών όπως τα ΕΛΠΕ. 

Από τη δε πλευρά της ∆ιοίκησης του ΤΑΙΠΕ∆ µας έγινε ξεκάθαρη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί µε την πρόσληψη ειδικού συµβούλου, η οποία αποτελεί µνηµονιακή δέσµευση, καθώς στο τέλος Ιουνίου θα επιλεγεί ο εν λόγω σύµβουλος, ο οποίος θα έχει τουλάχιστον έξι µήνες χρονικό περιθώριο µέχρι να παραδώσει τη µελέτη για την οποία προσελήφθη.

Από την πλευρά του ΠΣΕΕΠ και στις δύο συναντήσεις τονίστηκε η διαχρονική θέση του συνδικάτου µας για ∆ηµόσιο Έλεγχο στα ΕΛΠΕ, η σπουδαιότητα της επιχείρησης στη χάραξη ενεργειακής πολιτικής και ο καθοριστικός ρόλος που οφείλει να έχει σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην Έρευνα, Εκµετάλλευση, Εξόρυξη Υδρογονανθράκων αλλά και Παραγωγή και Εµπορία στον Ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό. Συµφωνήσαµε επίσης πως θα είµαστε συνεχώς σε επαφή, ενηµερώνοντας το συνδικάτο και συνεπώς τους εργαζόµενους, για οποιεσδήποτε εξελίξεις προκύψουν έτσι ώστε να αποφευχθούν αιφνιδιασµοί οι οποίοι µόνο προβλήµατα θα δηµιουργήσουν.

Παραµένουµε σε εγρήγορση και ετοιµότητα προκειµένου να προστατεύσουµε τα συµφέροντα των εργαζοµένων και του λαού µας γενικότερα. Για οτιδήποτε νεότερο προκύψει θα σας ενηµερώνουµε άµεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου