Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜOΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚHΣ EΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡIΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧOΛΗΣΗΣ

Ο ισχυρισμός ότι η διάρθρωση και η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσομοιάζει με Καρτέλ, με την έννοια ότι η λειτουργία της δεν επιδιώκει στην πράξη τις ισότιμες σχέσεις των κρατών-μελών αλλά την ελαχιστοποίηση του ανταγωνισμού μεταξύ τους, επιβεβαιώνεται με τον συνδυασμό της οικονομικής ύφεσης, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της ανεργίας και της προσφυγικής κρίσης. Στις συνθήκες αυτές αναδείχθηκαν με τον πιο εύληπτο τρόπο οι εσωτερικές αντιθέσεις των κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες στην κορύφωσή τους έφθασαν αρκετές φορές σε επίπεδο ανατροπών και αδράνειας των θεσμικών της λειτουργιών. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για κορυφαίες..
στιγμές εξωτερίκευσης των διαφορετικών συμφερόντων και στρατηγικών των κυρίαρχων ελίτ των κρατών-μελών, οι οποίες προσποιούμενες την ευρωπαϊκή συλλογικότητα και την κοινωνική συνοχή, ψηφίζουν και συνιστούν στα κράτη-μέλη την νομοθετική κύρωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. 

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε άρθρο που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου-Απριλίου της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ του ΙΝΕ. Επιπλέον, δημοσιεύεται ένα ιστορικό χρονικό, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, όπως επίσης και ένα άρθρο με τους βασικούς σταθμούς στην ιστορία του Σωματείου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Τέλος, η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ δημοσιεύει τις δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου