Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

«Νομικά αβάσιμοι» οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τεμάχιο 6 επισημαίνει η Κύπρος στον ΟΗΕ

Από το worldenergynews.gr
Ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κυκλοφόρησε η επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Κορνήλιου Κορνηλίου, που απαντά στους τουρκικούς ισχυρισμούς για το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, χαρακτηρίζοντάς τους «νομικώς αβάσιμους».

Η επιστολή καταλήγει επισημαίνοντας, ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία επαναλαμβάνει, ότι η κυπριακή κυβέρνηση παραμένει αποφασισμένη να ..
υποστηρίξει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα για τη διερεύνηση και αξιοποίηση των φυσικών της πόρων στην υφαλοκρηπίδα και στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, χρησιμοποιώντας όλα τα ειρηνικά μέσα, που έχει στη διάθεσή της, με καλή πίστη και εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου».  

Χθες (16/5) εξάλλου κυκλοφόρησε επίσης ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιστολή του Τούρκου μονίμου αντιπροσώπου, πρέσβη Φεριντούν Σινιρλίογλου, που συνετάχθη ως απάντηση της επιστολής της Κύπρου με τον μηνιαίο κατάλογο των τουρκικών παραβιάσεως του θαλάσσιου και εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου