Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η Σαουδική Αραβία απαντά στις αυξήσεις παραγωγής των ΗΠΑ

Από το euro2day.gr
Ανώτατοι Σαουδάραβες αξιωματούχοι από τον τομέα της ενέργειας ανέφεραν στις κορυφαίες αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες, σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών αυτή την εβδομάδα, ότι δεν θα πρέπει να υποθέτουν πως ο ΟΠΕΚ θα παρατείνει τις μειώσεις παραγωγής για να αντισταθμίσει την αυξανόμενη παραγωγή από τα αμερικανικά πεδία σχιστολιθικού πετρελαίου, όπως ανέφεραν δύο πηγές του Reuters από τη βιομηχανία την Πέμπτη.

Οι παραγωγοί πετρελαίου με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και η Ρωσία βρίσκονται εν μέσω μιας αβέβαιης εκεχειρίας με τις αμερικανικές εταιρίες, έπειτα από έναν πόλεμο τιμών που κράτησε δύο χρόνια και «στρίμωξε» πολλούς παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου.

Μιλώντας την Τρίτη σε συνέδριο της βιομηχανίας πετρελαίου στην αμερικανική πρωτεύουσα ενέργειας, το Χιούστον, ο υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih ανέφερε πως..
δεν θα υπάρξουν «ευκολίες» ώστε να επωφεληθούν οι Αμερικανοί παραγωγοί από την άνοδο των τιμών.

Οι ανώτατοι σύμβουλοι του Falih προχώρησαν ακόμη παραπέρα, στη διάρκεια συνάντησης με στελέχη των Anadarko, ConocoPhillips, Occidental Petroleum Corp, Pioneer Natural Resources, Newfield Exploration και EOG Resources.

«Ένας από τους συμβούλους ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα υποστεί το πλήγμα από την άνοδο της παραγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου», ανέφερε στο πρακτορείο ένα από τα αμερικανικά στελέχη που βρίσκονταν στη συνάντηση. «Είπε ότι εμείς και άλλοι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε αυτόματα πως ο ΟΠΕΚ θα παρατείνει τις μειώσεις», πρόσθεσε.

Η σαουδική πλευρά κάλεσε σε αυτή τη συνάντηση για να ανταλλάξει απόψεις επάνω στην αγορά και να μετρήσει την προοπτική για την αμερικανική παραγωγή, εξήγησαν και οι δύο πηγές.

Οι εταιρίες και Σαουδάραβες αξιωματούχοι του τομέα της ενέργειας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου