Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

«Πράσινο νησί» χτίζουν Δανοί, Ολλανδοί και Γερμανοί

Από το zougla.gr
Την κατασκευή ενός τεράστιου τεχνητού νησιού στο σημαντικότερο αμμοσύρτη του κόσμου, το Dogger Bank της Βόρειας θάλασσας αναμένεται να επικυρώσει η υπογραφή της κοινοπραξίας ανάμεσα σε εταιρείες ενέργειας της Δανίας, Ολλανδίας και Γερμανίας παρόντος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας, Maos Sefcovic στις Βρυξέλλες στις 23 του Μάρτη.

Το Dogger Bank συνολικής έκτασης περίπου 6.800 τ. μιλίων (17.600 τ.χλμ.) βρίσκεται στο μέσον περίπου της Βόρειας Θάλασσας, μεταξύ Αγγλίας και Δανίας και αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, το κατάλληλο σημείο για την κατασκευή ενός ..
τεχνητού νησιού που θα διαθέτει λιμάνι και αεροδρόμιο και θα λειτουργεί ως κόμβος για υπεράκτιες ανεμογεννήτριες που θα παράγουν ρεύμα για πάνω από 80 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Σύμφωνα με τις εταιρείες ηλεκτρισμού TenneT Energinet, το νησί θα μπορέσει να παράγει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια καθώς βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία με σχετικά ρηχά νερά, όπου επικρατούν "βέλτιστες συνθήκες ανέμου".

Για την επίτευξη της κατασκευής του απαιτείται η σύνδεση του νησιού με καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Δανία και το Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου