Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Εξάμηνη παράταση στη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Από το capital.gr
Μέλη και χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ συμφώνησαν την Κυριακή να παραταθεί για έξι ακόμη μήνες η συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, σύμφωνα με το Reuters, μετά τη συνάντηση που έγινε στο Κουβέιτ.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και άλλες έντεκα χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η Ρωσία, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν τη συνδυασμένη παραγωγή πετρελαίου κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν..
την ικανοποίησή τους με την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι τώρα και προέτρεψαν αλλήλους να πετύχουν τον συμφωνημένο στόχο στο 100%, αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο συμπερασμάτων που έχει στην κατοχή του το Reuters.

Πριν από τη σημερινή συνάντηση στο Κουβέιτ, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία που δείχνουν ότι η αγορά πετρελαίου βελτιώνεται και πως, αν όλα τα μέλη του ΟΠΕΚ συμφωνήσουν σε μέτρα για τη σταθεροποίηση της τιμής του καυσίμου, το Ιράκ θα υποστηρίξει αυτή την κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου