Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Υποχωρεί η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη λόγω συγκρούσεων

Από το energypress.gr
Η παραγωγή αργού στη Λιβύη υποχώρησε κατά 11%, καθώς οι συγκρούσες μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων τις τελευταίες 10 ημέρες οδήγησαν στο κλείσιμο κάποιων από τα μεγαλύτερα τερματικά εξαγωγών της χώρας και ανάγκασαν μια σειρά από κοιτάσματα να διακόψουν την παραγωγή τους.

Πιο αναλυτικά, η παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου 80.000 βαρέλια την ημέρα στα 620.000 βαρέλια, από όταν ξέσπασαν..
οι συρράξεις μεταξύ των μαχητών στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Το Es Sider, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, και το Ras Lanuf, το τρίτο μεγαλύτερο, παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με αυτό το πρόσωπο. Η παραγωγή αργού σταμάτησε στην Waha Oil. Co, η οποία αντλεί στο Es Sider.

Η Waha είναι κοινοπραξία της κρατικής πετρελαϊκής National Oil Corp και των Hess Corp, Marathon Oil Corp και ConocoPhillips.

Οι πρόσφατες μάχες έχουν αντισταθμίσει κατά πολύ τις πρόσφατες ανόδους στην παραγωγή του βορειοαφρικανικού κράτους. Οι εξαγωγές είχαν ξαναρχίσει από το Es Sider και άλλες εγκαταστάσεις που είχαν προηγούμενα διακόψει την παραγωγή εν μέσω συρράξεων στη χώρα, η οποία μετρά τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού στην Αφρική.

Το Φεβρουάριο, η παραγωγή της Λιβύης διαμορφώθηκε περίπου σε 700.000 βαρέλια την ημέρα, δηλαδή σχεδόν στα διπλάσια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως κατέδειξαν στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου