Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Σε επανεπεξεργασία των σεισμικών της PGS, για καλύτερη αξιοποίηση, προχωρά η ΕΔΕΥ

Από το energypress.gr
Σε συνεννόηση με τη Νορβηγική εταιρεία PGS που έχει πραγματοποιήσει το 2012 τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και στις περιοχές Νότια και Ανατολικά της Κρήτης βρίσκεται η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), προκειμένου να γίνει επανεπεξεργασία των δεδομένων που καταγράφηκαν τότε, και να διευρυνθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους από πιθανούς ενδιαφερόμενους παίχτες του διεθνούς ερευνητικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες..
του energypress, η επανεπεξεργασία θεωρείται πλέον απαραίτητη, καθώς μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα υδρογονανθράκων έχουν διευρύνει το ενδιαφέρον τους στοχεύοντας και  ανθρακικούς (ασβεστολιθικούς) ταμιευτήρες, πέραν των ψαμιτικών που αποτελούσαν τη βασική στόχευσή τους.

Για να προχωρήσει η διαδικασία της καινούργιας επεξεργασίας, η ΕΔΕΥ ήδη διαπραγματεύεται την απόκτηση σύγχρονου λογισμικού, κατάλληλου για την ερμηνεία των γεωλογικών και γεωφυσικών δεδομένων, που θα εγκατασταθεί στα γραφεία της προς χρήση και διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων εταιρειών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΔΕΥ στο διάστημα μετά την ανάληψη της θέσης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Γιάννη Μπασιά έχει στελεχωθεί με 8 ικανά και εξειδικευμένα στελέχη (για dream team κάνουν λόγο οι γνωρίζοντες), μηχανικούς, γεωλόγους, νομικούς, οικονομολόγους κ.λπ., ώστε να μπορεί να φέρει σε πέρας το κρίσιμο έργο που της έχει ανατεθεί.

Οι πληροφορίες του energypress αναφέρουν ότι έχει ήδη ζητηθεί η επίσπευση της διαδικασίας παράδοσης στην ΕΔΕΥ των δεδομένων που υπάρχουν από παλαιότερες έρευνες και τα οποία επίσης θα μπορούσαν να τύχουν επανεπεξεργασίας και αξιοποίησης. “Δεν υπάρχει κανένας λόγος αργοπορίας, καθώς οι αρμοδιότητες έχουν ήδη δοθεί στην εταιρεία και η στελέχωση της έχει κατά βάση ολοκληρωθεί" λέγεται χαρακτηριστικά.

Σημαντική θεωρείται επίσης από τη διοίκηση της ΕΔΕΥ η άρση πιθανών γραφειοκρατικών εμποδίων ώστε να υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις με τους επιλεγέντες επενδυτές στις 5 περιοχές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (3 χερσαία οικόπεδα και 2 θαλάσσια) γεγονός που, πέραν των άλλων, θα δημιουργήσει έσοδα για το ταμείο της εταιρείας, έσοδα που είναι απαραίτητα για να κάνει τη δουλειά που της έχει ανατεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου