Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Λ. Τσιτσογιαννοπούλου (ΤΑΙΠΕΔ): Έρχονται οι σύμβουλοι για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Συμβούλους αξιολόγησης και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι το 17% της ΔΕΗ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 65% της ΔΕΠΑ, καθώς και για τις συμμετοχές στις εταιρείες ύδρευσης, θα προσλάβει το επόμενο διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή της στην Καθημερινή η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και μέλος του Δ.Σ., Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Μέσω αυτής της κίνησης, το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να διαμορφώσει μια «ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης, των προσδοκώμενων εσόδων και της βέλτιστης μεθόδου αξιοποίησής τους».

Όπως δηλώνει η κα. Τσιτσογιαννοπούλου, τις επόμενες ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει ολοκληρώσει το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (ADP), δηλαδή..
το επικαιροποιημένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ώστε άμεσα να εγκριθεί από το ΔΣ του Ταμείου και να τεθεί προς έγκριση στο ΚΥΣΟΙΠ, διευκρινίζοντας ότι «το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και τελεί πλέον υπό την ομπρέλα της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, γνωστότερο ως Υπερταμείο, της οποίας το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί θυγατρική», ως εκ τούτου «υποχρέωσή μας είναι να το ακολουθήσουμε πιστά».

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, «ο στόχος για συνολικά έσοδα 6,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018 είναι ρεαλιστικός, καθώς τη νέα χρονιά θα δρομολογηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για μία σειρά περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου».

Ως προς τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις, η κα. Τσιτσογιαννοπούλου σημειώνει με νόημα πως «έχουμε δει σημαντικά αποτελέσματα όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονται αρμονικά προς την ίδια κατεύθυνση. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί που τρέχουν και να υπάρξει και το οικονομικό κλείσιμο μιας σειράς συμφωνιών όπως προβλέπει το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ. Σε αυτή την προσπάθεια οι θεσμοί βρίσκονται στο πλευρό του Ταμείου, αναγνωρίζουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις και θεωρούμε ότι έχουμε τη στήριξή τους, όπως έχουμε τη στήριξη και της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου