Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δε θα συμμετέχει στις σημερινές συζητήσεις για το πετρέλαιο η Σ. Αραβία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Η Σαουδική Αραβία δεν θα συμμετάσχει στις σημερινές συζητήσεις με τους Ρώσους ομολόγους της και άλλα μέλη εκτός ΟΠΕΚ, διαταράσσοντας τα σχέδια για συνεργασία των δύο μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών του κόσμου στη μείωση της παραγωγής του μαύρου χρυσού προκειμένου να στηριχθεί η άνοδος των τιμών του. Την είδηση μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΠΕΚ.

Η εξέλιξη αυτή στρέφει ξανά το επίκεντρο της προσοχής στην συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την Τετάρτη εγείροντας αμφιβολίες για το..
κατά ποσό το πετρελαϊκό καρτέλ θα καταφέρει τελικά να επικυρώσει την  συμφωνία του Σεπτεμβρίου για μείωση του προϊόντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο ο Οργανισμός είχε ανακοινώσει επί της αρχής συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου προκείμενου να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα των τιμών. Οι λεπτομέρειες για το μέγεθος της μείωσης και τις ποσοστώσεις έμειναν να συμφωνηθούν στην συνάντηση του Νοεμβρίου, ωστόσο  μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν Ιράν και Ιράκ προτίθενται να επικυρώσουν την συμφωνία.

Σημαντικός είναι ο ρόλος της Ρωσίας και άλλων πετρελαιοπαραγωγών εκτός ΟΠΕΚ με ένα από τα τελευταία σενάριο που κυκλοφόρησαν να κάνει λόγο για μείωση της παραγωγής τους κατά 2% το επόμενο εξάμηνο. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει μετά την αρχική συμφωνία του Σεπτεμβρίου. 

Η τιμή του αργού τύπου WTI υποχωρεί κατά 1% στα 45,58 δολάρια το βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου