Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Υπό απαγόρευση η προσέγγιση πετρελαιοφόρων πλοίων στις βορειοδυτικές ακτές του Καναδά

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπό απαγόρευση η προσέγγιση πετρελαιοφόρων πλοίων στις βορειοδυτικές ακτές του Καναδά
Από το naftikachronika.gr
Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Καναδά πρόκειται να θέσει υπό απαγόρευση την προσέγγιση πετρελαιοφόρων πλοίων στις βορειοδυτικές ακτές του Καναδά, στην περιφέρεια της Βρετανικής Κολούμπια, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CBC News.

Ο Καναδός Υπουργός μεταφορών Marc Garneau επιβεβαίωσε τις προθέσεις τις καναδικής κυβέρνησης, ύστερα από εντολή του Πρωθυπουργού Justin Trudeau. Η απαγόρευση ουσιαστικά βάζει φρένο στα σχέδια κατασκευής ενός πετρελαιαγωγού που..
σχεδίαζε η καναδική Enbridge για μεταφορά πετρελαίου από το εσωτερικό της χώρας κοντά στο Έντμοντον, στις δυτικές ακτές του Καναδά.

Η απαγόρευση ουσιαστικά προέκυψε ύστερα από έντονες περιβαλλοντολογικές αντιδράσεις που υπήρξαν από την απόφαση της προηγούμενης συντηρητικής κυβέρνησης του Καναδά για την κατασκευή αγωγού κόστους 7,9 δις. δολαρίων Καναδά (περίπου $5,9 δις) και η οποία καθυστερούσε λόγω των αντιδράσεων.

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει τις μεταφορές στο λιμάνι του Βανκούβερ, στο νότιο άκρο των δυτικών ακτών του Καναδά, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπου μάλιστα προβλέπεται να τριπλασιαστεί η χωρητικότητα ενός υφιστάμενου πετρελαιαγωγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου