Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Με $1 δις η Siccar Point Energy ενισχύει την παρουσία της στα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας

Από το naftikachronika.gr
Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Siccar Point Energy Limited, με έδρα στο Αμπερντίν, ανακοίνωσε την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της OMV (U.K.) Limited στην Βόρεια Θάλασσα. Το κόστος της εξαγοράς ανήλθε σε $1 δις, ενώ το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται σε όρους, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων από τις βρετανικές αρχές. Να σημειωθεί ότι η OMV (U.K.) Limited ανήκει στον αυστριακό όμιλο OMV AG, ενώ η Siccar Point Energy έχει την οικονομική υποστήριξη των επενδυτικών κολοσσών Blackstone Energy Partners και Blue Water Energy.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αξία εξαγορά που έχει..
πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας, ενώ καταδεικνύεται το εντεινόμενο ενδιαφέρον των εταιρειών ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων για επενδύσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Βόρειας Θάλασσας.

Με την εξαγορά η Siccar Point Energy ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στην Βόρεια Θάλασσα και αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς παίκτες στην βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/KJETIL ALVSVIK / BP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου