Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Φτάνει στο τέλος της η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου, εκτιμά η Σαουδική Αραβία

Αποτέλεσμα εικόνας για Φτάνει στο τέλος της η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου, εκτιμά η Σαουδική Αραβία
Από το energypress.gr
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, εξέπεμψε σήμερα αισιόδοξα μηνύματα, δημοσιοποιώντας την εκτίμησή του ότι η κατρακύλα των τιμών φτάνει στο τέλος της, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Μιλώντας από το βήμα διεθνούς πετρελαϊκού συνεδρίου που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο Khalid al-Falih δήλωσε ότι η συμφωνία που πέτυχε ο ΟΠΕΚ τον προηγούμενο μήνα για τον περιορισμό της παραγωγής θα επιταχύνει την εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στην αγορά.

«Βρισκόμαστε πλέον..
στο τέλος της σημαντικής υποχώρησης των τιμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαουδάραβας υπουργός.

Παρά τις επιφυλάξεις αρκετών αναλυτών σε σχέση με το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία από τον ΟΠΕΚ, ο Khalid al-Falih εμφανίστηκε σίγουρος ότι η συμφωνία θα βοηθήσει να ενισχυθούν οι τιμές.

Ο Σαουδάραβας υπουργός επισήμανε ότι οι επενδύσεις μειώθηκαν δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της κάθετης πτώσης των τιμών.

Εξ ου και κάλεσε σε νέες επενδύσεις, ώστε να αποτραπούν πιθανές ελλείψεις στην προσφορά στο μέλλον, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι η βιομηχανία χρειάζεται 24 τρισ. δολ. σε νέες κεφαλαιουχικές επενδύσεις για να καλύψει την αύξηση στη ζήτηση ενέργειας τα επόμενα 25 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου