Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Στην Αθήνα συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Διύλισης

Αποτέλεσμα εικόνας για Στην Αθήνα Συνεδριάζει Αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Εταιρειών Διύλισης
Από το energypress.gr
Όλα τα στρατηγικά ζητήματα που αφορούν τη βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Διύλισης, θα τεθούν επί τάπητος στην σημερινή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Η φετινή ετήσια Συνεδρίαση πραγματοποιείται στην Αθήνα και φιλοξενείται από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκονται  για να συμμετάσχουν στη Συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη όλων των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, όπως οι, Exxon, BP, Shell, Lukoil, Repsol, MOL κλπ, ενώ η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμμετέχει στο ΔΣ με δυο στελέχη.  

Την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει την ετήσια αυτή Συνεδρίαση του ΔΣ των ευρωπαϊκών εταιριών Διύλισης ανέλαβε..
ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου, που εδώ και χρόνια παρακολουθεί με συνέπεια τις ευρωπαϊκές και διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων και προτάσεων του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η φετινή ετήσια Συνεδρίαση διεξάγεται σε μια σημαντική χρονική συγκυρία, όπου κυριαρχούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και του κλάδου πετρελαιοειδών, καθώς και οι αυξημένες προκλήσεις που συνδέονται με τους ευρωπαϊκούς στόχους για το Κλίμα. Ιδιαίτερα εκτενής, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, είναι και η συζήτηση και για τις Μεταφορές χαμηλών εκπομπών από το 2030 και  τις τεχνολογίες καυσίμων, στο πλαίσιο της Συμφωνίας COP21 του Παρισιού, θέμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με το μέλλον του κλάδου της ευρωπαϊκής Διύλισης.

Ενόψει της σημερινής Συνόδου ο Γενικός Διευθυντής της FuelsEurope κ. John Cooper, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Alessandro Bartelloni (Policy Director) και Robin Nelson (Science Director), επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γρηγόρη Στεργιούλη και τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου, αναφορικά με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Κλάδος.

Επισημαίνεται ότι, στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Πετρελαϊκών Εταιριών και τους δύο κλάδους του (FuelsEurope και Concawe) συμμετέχουν συνολικά 80 Διυλιστήρια και 41 εταιρίες, που καλύπτουν το 100% της βιομηχανίας διύλισης του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και το 75% της εμπορίας πετρελαιοειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου