Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

«Πόλεμος του πετρελαίου» στην Αίγυπτο: Προσφορές από Ρωσία, Βενεζουέλα και Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για αργο πετρελαιο
Από το protothema.gr
Η αποχώρηση της Aramco αφήνει «κενό» το 40% των αναγκών της μεγάλης χώρας σε «μαύρο χρυσό»

Αλλάζουν τα δεδομένα στην περιοχή του... πετρελαίου, καθώς ένας μεγάλος αγοραστής, φέρεται διατεθειμένος να αλλάξει προμηθευτή. Η συμφωνία της Αιγύπτου με την εταιρεία Aramco της Σαουδικής Αραβίας ολοκληρώθηκε με... απότομο τρόπο, με την παράδοση των τελευταίων 700.000 τόνων, γεγονός που «άνοιξε την όρεξη» σε ανταγωνιστικές δυνάμεις, με τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν να έχουν ήδη καταθέσει τις προσφορές τους στην κυβέρνηση.

Όπως ενημέρωσε η Aramco την..
αιγυπτιακή κυβέρνηση, θα σταματήσει τις προμήθειες του Οκτωβρίου, χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα ο λόγος. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας της Αιγύπτου, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ενημέρωση από τη σαουδαραβική εταιρεία έγινε πριν μέρες και ότι δεν σχετίζεται με πολιτική απόφαση, αλλά οφείλεται καθαρά σε εμπορικούς λόγους.

Η Aramco κάλειπτε το 40% των αναγκών της Αιγύπτου σε πετρέλαιο, ποσοστό το οποίο πρέπει να καλυφθεί από άλλες παραρωγούς χώρες. Να τονίσουμε ότι πρόσφατα η Αίγυπτος ανέπτυξε τις σχέσεις της με τη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που ενδέχεται να συμβάλει καθοριστικά στις τελικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου