Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΕΧΒΕ: Το ΕΛΠΕ πετούν στο δρόμο 22 εργαζόμενους στα ΕΑΣ Ελευσίνας

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το dikaiologitika.gr
 Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 22 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Ελευσίνας, π. ΠΥΡΚΑΛ. Σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο Σωματείο των εργαζομένων και στη διοίκηση των ΕΑΣ και στην πολιτική ηγεσία, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ της Ελευσίνας να προσληφθούν σε οποιονδήποτε επιχειρηματία αγοράσει τις εγκαταστάσεις, οι οποίες κλείνουν οριστικά. 

Τις εγκαταστάσεις πρόκειται να ..
αγοράσουν τα ΕΛΠΕ που συνορεύουν με το συγκεκριμένο χώρο. Όπως καταγγέλλει η ΟΕΧΒΕ όμω,ς τα ΕΛΠΕ αρνούνται να επικυρώσουν το σκέλος της συμφωνίας για πρόσληψη των εργαζομένων στα ΕΑΣ Ελευσίνας. Επίσης, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή με ευθύνη των ΕΛΠΕ. 

Ειδικά γίνεται λόγος για μεγάλη ρύπανση που προκάλεσε το διυλιστήριο, στο εργοστάσιο και στο οικόπεδο των 500 στρεμμάτων που στεγάζεται. Σε κάθε περίπτωση η ΟΕΧΒΕ ξεκαθαρίζει ότι θ’ αναλάβει κάθε πρωτοβουλία που τουλάχιστον θα διασφαλίζει, χωρίς παραπέρα ταλαιπωρίες, την εργασιακή γαλήνη των εργαζομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου