Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τα ΕΛΠΕ χορηγός στην έκθεση: «Βιομηχανική Ελευσίνα -Άνθρωποι και Εργοστάσια»

Από το dikaiologitika.gr
Με την πρωτοποριακή έκθεση "Βιομηχανική Ελευσίνα / Άνθρωποι και Εργοστάσια" της οποίας χορηγός είναι ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), εγκαινιάστηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας της Ελευσίνας "Γεώργιος Αμπατζόγλου", που φιλοξενείται στον χώρο του Διοικητηρίου του Παλαιού Ελαιουργείου.

 Στα εγκαίνια που έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Τσουκαλάς, η πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας κα Μαρία Βασιλείου, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου κα Καλλιόπη Παπαγγελή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, στελέχη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς  και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας κ. Βαγγέλης Λίγγος. 

Η έκθεση παρουσιάζει..
στο κοινό την πλούσια βιομηχανική κληρονομιά της Ελευσίνας από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι την Μεταπολίτευση, με εκτενή αναφορά στα ιστορικά εργοστάσια της περιοχής, όσο και στις βασικές νεότερες βιομηχανικές μονάδες.

 Η ιστορία τους προβάλλεται μέσα από εκθέματα – τεκμήρια των αρχείων των επιχειρήσεων, των προϊόντων τους, καθώς και αντικειμένων από την καθημερινή ζωή των εργαζομένων. Πλαισιώνονται από πληθώρα προφορικών και γραπτών μαρτυριών, πλούσιο οπτικοακουστικό και εποπτικό υλικό, δραματοποιημένες αφηγήσεις και κείμενα, ενώ εξετάζεται με νηφαλιότητα η συμβολή στη διαμόρφωση της ιστορίας, τόσο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή, όσο και των βιομηχανικών εργατών που μόχθησαν στα εργοστάσια. 

Η επιμέλεια ανήκει στην Αρχιτέκτονα-Μουσειολόγο, Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου. Τόσο η έκθεση "Βιομηχανική Ελευσίνα / Άνθρωποι και Εργοστάσια", όσο και το πρόγραμμα εκδηλώσεων που τη συνοδεύουν, εντάσσονται στο Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2016» και τελούν υπό την αιγίδα του “Eleusis21”, της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου