Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ecopetrol ετοιμάζει η USO στην Κολομβία

Από το energypress.gr
Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ecopetrol εξετάζει η USO, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στην πετρελαιοβιομηχανία της Κολομβίας.

Τα 21000 μέλη του USO, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου στην πετρελαιοβιομηχανία της Κολομβίας, θα κληθούν να ψηφίσουν για να αποφασίσουν περί του αν θα προχωρήσουν ή όχι απεργία με στόχο την αποτροπή της ιδιωτικοποίηση της Ecopetrol, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συνδικάτου, Cesar Loza, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Η Ecopetrol έχει..
ήδη πουλήσει ένα μεγάλο μέρος των μη σχετιζόμενων με το πετρέλαιο κεφαλαιουχικών της αγαθών, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες από την πτώση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ως αποτέλεσμα των οποίων τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν κατακόρυφη πτώση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, υποχωρώντας κατά σχεδόν 48%.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, είναι στο τραπέζι το ζήτημα της πώλησης θυγατρικών της Ecopetrol, καθώς και δικαιωμάτων της επί συγκεκριμένων πεδίων εξόρυξης.

Πέραν αυτών, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υλοποίηση έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της εταιρείας στο διυλιστήριο στην Barrancabermeja, θέτοντας και μια σειρά ζητήματα ασφαλείας.

Σε δήλωσή της που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Ecopetrol σημειώνει ότι είναι ανοιχτή σε διάλογο με το συνδικάτο, αλλά απορρίπτει το ενδεχόμενο απεργίας.

Η ψηφοφορία για την απεργία αναμένεται να λάβει χώρα μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 2/10 για την επικύρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας που πρόσφατα έκλεισε η κυβέρνηση της χώρα με τους αντάρτες του FARC. Η USO έχει ταχθεί υπέρ της ειρηνευτικής συμφωνίας.

Εφόσον αποφασιστεί απεργία, η USO θα πρέπει εντός 10 ημερών να ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξής της.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση της USO δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με την Ecopetrol, ώστε η απεργία να μην πλήξει την παροχή πετρελαίου στη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου