Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Κίνα: Αύξηση των εξαγωγών διυλισμένου πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Οι εξαγωγές διυλισμένου πετρελαίου της Κίνας συνέχισαν να αυξάνονται τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας την στροφή της χώρας, η οποία προσπαθεί να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής βενζίνης και diesel στην περιοχή, καθώς η εγχώρια ζήτηση μειώνεται.

Τον Ιούλιο, οι εξαγωγές βενζίνης της Κίνας υπερδιπλασιάστηκαν στους 970.000 τονους ενώ οι εξαγωγές πετρελαίου, σχεδόν τριπλασιάστηκαν στους 1,53 εκατ. τόνους, ανέφερε η κινεζική στατιστική υπηρεσία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ..
αυτά τα προϊόντα κατευθύνονται κυρίως στην περιφερειακή αγορά όπου τα διυλισμένα περιθώρια δέχονται ισχυρές πιέσεις από τον κατακλυσμό προϊόντων που εξάγονται από την Κίνα.

Η άνοδος των διυλισμένων προϊόντων στην Κίνα αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε κάποια μικρά και ανεξάρτητα διυλιστήρια, γνωστά ως teapots.

Τον Ιούλιο, οι κινεζικές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν 1,2% σε ετήσια βάση, στους 31,07 εκατ. τόνους, περίπου 7,35 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Οι εισαγωγές βενζίνης τον Ιούλιο ωστόσο μειώθηκαν 93,4% στους 220.000 τόνους ενώ οι εισαγωγές diesel υποχώρησαν 82% στους 910.000 τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου