Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Λιβύη: Πέντε Χώρες του ΝΑΤΟ Καλούν Όσους Εμπλέκονται στις Εχθροπραξίες να Μην Προκαλούν Ζημιές στην Πετρελαϊκή Υποδομή της Χώρας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑΤΟ
Από το energia.gr
Πέντε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ καλούν όλα τα μέρη που εμπλέκονται στις εχθροπραξίες στη Λιβύη να διασφαλίσουν ότι θα αποτραπούν ζημιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ή διακοπές στην παραγωγή αργού της χώρας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι πέντε χώρες του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις ταραχές κοντά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Zuetina.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ τονίζουν ότι στοιχίζονται στο πλευρό της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της χώρας, σημειώνοντας ότι μόνο σε αυτήν ανήκει ο έλεγχος των τερματικών πετρελαίου.

Η Λιβύη προχώρησε τον Ιούλιο στην..
επανέναρξη της λειτουργίας των τέρμιναλ που είχαν παραμείνει κλειστά για δύο χρόνια λόγω απειλών από αντίπαλες εγχώριες ένοπλες ομάδες. Σύμφωνα με αξιωματούχο υπεύθυνο για την ασφάλεια του πετρελαϊκού τομέα της βορειοαφρικανικής χώρας, τον περασμένο μήνα, οι εξαγωγές αργού από δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια ήταν έτοιμες μα ξαναρχίσουν.

Η κοινή δήλωση των πέντε κυβερνήσεων αναφέρει επίσης ότι «η αποκατάσταση των εξαγωγών πετρελαίου είναι ζωτικής σημασίας για την δημιουργία εσόδων ικανών να παράσχουν τα απαραίτητα για τις ανάγκες του λιβυκού λαού, στους τομείς του ηλεκτρισμού, της υγείας και των υποδομών».
170.000 βαρέλια χάθηκαν για την παραγωγή της Λιβύης λόγω απεργιών σε πετρελαϊκό τέρμιναλ τον Ιούλιο, ενώ, σύμφωνα με τον OPEC, η Λιβύη παρήγαγε το μήνα αυτό 304.000 βαρέλια την ημέρα, 6% λιγότερα σε σχέση με τον Ιούνιο.

Πριν τον εμφύλιο του 2011, η λιβυκή παραγωγή αργού ξεπερνούσε τα 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου