Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Συνεχίζεται η μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Νορβηγία και το 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεχίζεται η μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Νορβηγία και το 2016
Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή αρχή της Νορβηγίας σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα παράχθηκαν κατά τον περασμένο Ιούνιο συνολικά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Η συνολική παραγωγή ήταν χαμηλότερη από ό,τι τον Ιούνιο του 2015, αλλά σίγουρα υψηλότερη από το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα η παραγωγή του Ιουνίου του 2016 σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και συμπυκνώματα ήταν 8% χαμηλότερη σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015, που μεταφράζεται σε περίπου 140.000 λιγότερα βαρέλια, αλλά από την άλλη ήταν αυξημένη κατά 6% σε σχέση με την πρόγνωση της ίδιας της κρατικής αρχής προ ολίγων μηνών.

Να σημειωθεί, ότι..
η πτώση των τιμών πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση και των επιπέδων παραγωγής πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου στη Νορβηγία, με την τιμή του πετρελαίου να φτάνει τα σχεδόν $50 ανά βαρέλι, όταν προ τεσσάρων ετών βρισκόταν σε επίπεδα άνω των $100. Από την πλευρά τους, νορβηγικές κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι η τιμή του πετρελαίου να επανακτήσει τα επίπεδα στα οποία είχε φτάσει το 2012, των $109,45.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου