Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ MAMIDOIL - JETOIL

.
Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθεί προσεκτικά το θέμα της βιωσιμότητας της εταιρείας MAMIDOIL–JETOIL που έχει άμεση συνάρτηση με το μέλλον και την διασφάλιση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων της.

Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήσαμε αρκετές συναντήσεις, με το Σωματείο των εργαζομένων, τους ίδιους τους εργαζόμενους, τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη, αλλά και με τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας .

Η πρόθεση της εταιρείας να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 (πτωχευτικός κώδικας) δεν ήταν κάτι το οποίο μας αιφνιδίασε, αντιθέτως το περιμέναμε, γι αυτό και από την πρώτη στιγμή οι χειρισμοί μας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων ήταν άμεσοι.

Παρευρεθήκαμε στις δύο Γενικές συνελεύσεις που..
πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει στην πράξη η υπαγωγή στο άρθρο 99 καθιστώντας σαφές ότι το σχέδιο εξυγίανσης που θα κατατεθεί θα πρέπει να διασφαλίζει τόσο τις θέσεις εργασίας όσο και τους μισθούς των εργαζομένων.

Ακολούθως ζητήσαμε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, όπου τους
μεταφέραμε ξανά και εμείς από την πλευρά μας την ανάγκη η εταιρεία να σεβαστεί στο ακέραιο όλα τα παραπάνω ξεκινώντας άμεσα με την κατάθεση – υλοποίηση δεσμευτικού προγράμματος καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, που όλο αυτό το διάστημα ξεπερνούν τον εαυτό τους στηρίζοντας την εταιρεία παραμένοντας απλήρωτοι για αρκετούς μήνες .

      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων ώστε αυτή η προσπάθεια ναστεφθεί με επιτυχία γιατί ως Ομοσπονδία θεωρούμε ότι για την οικονομική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας πρέπει να στηριχθούμε, κατά βάση, στις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν δείξει διαχρονικά το ανθρώπινό τους πρόσωπο.
Ο αγώνας συνεχίζεται και θα τον δώσουμε όλοι ενωμένοι, γιατί η μόνη μάχη που χάνεται είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ.

     ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MAMIDOIL – JETOIL 
                                               ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου