Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ζημιές στο β΄ τρίμηνο του έτους για τη BP

Αποτέλεσμα εικόνας για BP
Από το energypress.gr
Ζημιές κατέγραψε στο β΄ τρίμηνο του έτους η βρετανική BP, εξαιτίας μιας χρέωσης πολλών δισ. δολαρίων που σχετίζεται με την έκρηξη στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 και την διαρροή πετρελαίου.

Ο ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι το κόστος αντικατάστασης των ζημιών –ένας αριθμός αντίστοιχος με τα καθαρά κέρδη που ανακοινώνουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές- διαμορφώθηκε στα 2,25 δισ. δολ. σε σχέση με τις ζημιές των 6,27 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο.

Εάν αφαιρεθούν τα..
έκτακτα, όπως τα έσοδα από τις πωλήσεις και οι χρεώσεις για απομειώσεις, τα επαναλαμβανόμενα κέρδη της εταιρείας διαμορφώνονται στα 720 εκατ. δολ. και ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για 839 εκατ.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε πλέον τραβήξει μια γραμμή κάτω από υποχρεώσεις για το Deepwater Horizon", σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος Bob Dudley.

Υπενθυμίζεται ότι, την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, τα κέρδη της ΒΡ περιλάμβαναν 9,8 δισ. δολ. χρεώσεις που σχετίζονται με την συμφωνία της εταιρείας για την διευθέτηση ομοσπονδιακών και κρατικών διεκδικήσεων για την καταστροφή του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου