Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ινδική πολιτεία θα επιχειρήσει να φυτέψει 50 εκατομμύρια δέντρα σε 24 ώρες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ινδική πολιτεία θα επιχειρήσει να φυτέψει 50 εκατομμύρια δέντρα σε 24 ώρες
Από το naftemporiki.gr
Η ινδική πολιτεία Ουτάρ Πραντές θα επιχειρήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη φύτευση του μεγαλύτερου αριθμού δέντρων σε περίοδο 24 ωρών.

Ως μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, οι αξιωματούχοι της πολυπληθέστερης πολιτείας της χώρας ελπίζουν να συντρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ, που τέθηκε από το Πακιστάν το 2013 με τη φύτευση 847.275 δέντρων σε μια ημέρα.

«Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονται σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Ακιλές Γιαντάβ, ανώτατος υπουργός της πολιτείας, σε εθελοντές που συγκεντρώθηκαν στην πόλη Καναούτζ, 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της πολιτείας.

Εκατομμύρια δενδρύλλια δόθηκαν σε..
περισσότερους από 800.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την πολιτεία, ώστε να φυτευτούν σε καθορισμένα σημεία κατά μήκος των δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς και σε δασικές περιοχές.

Στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο, η ινδική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αυξήσει τη δασική κάλυψη της χώρας στα 235 εκατομμύρια στρέμματα μέχρι το 2030. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει 6,2 δις δολάρια για το σκοπό αυτό και ενθαρρύνει και τις 29 πολιτείες να ξεκινήσουν προγράμματα δενδροφύτευσης παρόμοια με αυτό στο Ουτάρ Πραντές.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία, το 5,96% του Ουτάρ Πραντές είναι δασική περιοχή και η δασική κάλυψη σε ολόκληρη τη χώρα είναι 21,23%. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί η δασική κάλυψη στο 33%, αποτρέποντας 2,5 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα από το να απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα.

Οι περιοχές δενδροφύτευσης θα παρακολουθούνται μέσω αεροφωτογραφιών προκειμένου να ελεγχθούν πόσα δενδρύλλια αναπτύσσονται. Συνήθως, μόνο το 60% των δενδρυλλίων επιβιώνει, με τα υπόλοιπα να υποκύπτουν σε ασθένειες ή να μην αντέχουν λόγω έλλειψης νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου